Tényleg ki lesz véve a Windows-ból a helyi fiók lehetősége?
"Aki azt mondja az open office / libre office teljesen kiváltja a MS office-t az még nem szembesült az inkompatibilitásokkal, az összes ügyfelünk MS office-t használ, és számtalan esetben derülnek ki inkompatibilitások a kettő között."
Azok MS Office verziók között is előfordulhatnak, nem újdonság.
"Használunk egyedi mérőkészülékeket amelyekhez szitén csak és kizárológ windowsos szoftver létezik."
Mi is használunk, amihez mi megírtuk a szoftvert. Fut Windows, Linux, MacOSX, Android, IOS alatt.
#12: Hát az cumi. ;D
Két lehetőség van ilyenkor: szépen visszafejti az ember fia, lánya, akármije az eszköz kommunikációját (közben módfelett szidja az eszköz gyártóját); vagy eleve keres egy normális gyártót, ami partnernek tekinti és nem köti röghöz.
#14: "Követelték"... ...aha, elképzelem, a Microsoft székháza előtt tüntető csoportokat: "le a helyi fiókkal! a lelkünket a Microsoftnak!"
De végül is a szabadság szolgaság...
"...tudom futtatni a számomra szükséges alkalmazásokat."
Én sajnos nem tudnám, mivel olyan szoftvereket vagyok kénytelen használni amiknek nincs linuxos alternatívája.
Azzal én is tisztában vagyok hogy van szövegszerkesztő, táblázat kezelő meg email kliens meg böngésző! :)
#17: Meg fejlesztői környezet/kódszerkesztő. Meg kép-, hang-, zene-, és videoszerkesztő és médialejátszó. Meg 3D modellező. Meg CAD-szoftver.
Meg web-, adatbázis-, levelezési-, FTP-, DNS-, DHCP-, VPN-, terminál-, proxy-, PPPoE-, VOIP-, fax-, nyomtató-, tartományvezérlő-, fájl-, és médiaszerver, virtualizációs és konténerizációs platform.
Stb, stb...
Már leírtam: nincs alternatívája azoknak a szoftvereknek amiket használok. Soha nem is volt. Valószínűleg a fejlesztők nem is tervezik hogy valaha lesz.
Ezért a linux kuka. Marad a win. És nem azért mert jobb vagy rosszabb hanem lásd fent.
Szirty: a linux fanatikusok még nem láttak olyat, hogy valaminek nem létezik és belátható időn belül is nem lesz linuxos alternatívája. Ők azt látják, hogy van valami ami távolról hasonlít az MS Officera és távolról elvileg kompatibilis. Hogy ők majd "visszafejtik és megírják" (ez minimum szerzői jog sértés céges környezetben tilos) és stb. Ha valaki szoftver fejlesztő és nem lát tovább a "printf ("Hello, world!\n");" programnál annak tényleg megfelelő a linux. Azt soha senki nem vonta kétségbe, hogy vannak heylek ahol használható. De ezer meg ezer helyen nem.
18: Mutass olyan funkcionalitású és tudású CAD alkalmazást linuxra mint az Autocad. Nem fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!