SQL, adatbáziskezelés területen milyen munkakörök vannak?
Egyetemen tanulok programtervező informatika szakirányt. A tanulmányaim felénél vagyok és bár jó vagyok Java, C# és C++ programozásba, azt vettem észre, hogy a SQL sokkal jobban érdekel.
Eddig csupán egy emberrel beszéltem aki SQL lekérdezéseket ír a munkahelyén egy piacvezető banknál, a munkaköri leírása elég egyszerűnek tűnt nekem. Sőt, beszélgetéseink során úgy tűnt, hogy én már most nagyobb tudással rendelkezem az adatbázisok terén, mint ő. Viszont ennek ellenére úgy jött le, hogy a munkahelyén elvárt egy egyetemi szintű pénzügyi ismeret tudás, még úgy is, hogy nem használják fel effektíve a munkához.
A kérdésem emiatt is lenne az, hogy minden jellegű SQL munkához kell legyen egy mellékes, úgymond munkahelyi szektororientált tudás?
Lehetsz DBA, de ahhoz komolyan tanulmányoznod kell az Oracle-t és akkor PL/SQL-ben tudsz fejleszteni.
Viszont készülj fel rá, hogy mindenhol őskövület rendszerekkel fogsz dolgozni és nem is fizet olyan jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!