Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki tud segíteni, hülye...

Valaki tud segíteni, hülye vagyok a gépekhez, nem értem ezeket a dolgokat?

Figyelt kérdés
Tehát kéne egy gyors talpaló ezekből az ilyen számítógépes dolgokból. Pl.: valaki írja, hogy egy laptopra, hogy lehet videojatekokat letolteni, aztán kiröhögik, nekem meg fogalmam sincs miért. Valaki így gyorsban el tudja magyarázni nekem, hogy mire lehet videojatekokat letolteni, mit kell venni hozza, meg nem tudom. Én ezekhez elég hülye vagyok, és idegesít, hogy nem értem. Előre is köszi

2022. ápr. 20. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Háttértárra lehet letölteni, ez lehet merevlemez, ssd, van többféle. Erre lehet írni fájlokat, és a játék több fájlból áll, így ráírod a háttértárra, és ha a játék fájlait olvasod, akkor játszol a játékkal.
2022. ápr. 20. 10:51
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

"Valaki így gyorsban el tudja magyarázni nekem"

Nem.

Meg lehet próbálkozni vele, de ha te alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, akkor a magyarázatot is csak ímmel-ámmal fogod érteni.

Az kéne, hogy fokozatosan az alapokat elsajátítsd. Már csak azért is, mert pont azok, akiknek nincs semmi fogalmuk a rendszerek működéséről, de (fél)kész útmutatások alapján próbálják azt mégis üzemeltetni, ők fognak mindenféle zsarolóvírust, trójait, miegymást letölteni, meg pár hét alatt a rendszert teljesen hazavágni.

Ha neked erre nincs türelmed (bár jelzem: már jó 20 éve kötelező az informatikaoktatás), annak ott a konzol. Ahhoz nem kell érteni a számítógépekhez.

2022. ápr. 20. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

ha nem értesz hozzá, akkor most ennyit megtudva sem fogod megérteni.

van olyan ember aki azt sem tudja mi az a 16gb ram.

2022. ápr. 20. 19:47
 4/6 anonim ***** válasza:

És mi az? Én sem tudom. "GB" és "Gb" az oké, de mi az a "gb"?

(mondjuk már a "ram" is érdekes)

2022. ápr. 21. 14:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#3 jó, igen, értem. Az oké, hogy nem lehet elmagyarázni gyorsan, de legalább megpróbálhatnád. Ha meg nem tudod, ahogy írtad, akkor neg ezt ne írd a kérdésem alá, hogy elkerülj egy konfliktust. És elnézést, de nekem úgy van beosztva az informatika, hogy a gimi legvégére rakták be, addig csak technika van, mert ez egy ilyen suli. És értem, hogy neked egyszerűbb ezt leírni, mint elkerülni a konfliktust, és elhagyni az oldalt, de egyelőre csak a segítő szándékú válaszok érdekelnek.

2022. ápr. 22. 12:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy #2nek és #3nak is írtam ezt.
2022. ápr. 22. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!