Unalmas kérdés, de milyen laptopot ajánlanátok?
Nem vagyok túl nagy igényű, írni tudjak rajta és jegyzetelni, esetleg a photoshop és sony vegas tudjon működni rajta A mostanim maj' velem egyidős és a word is akadozik rajta, kicsit unom. Olyan 76000-110000 forintot tudnék rászánni.
/nem értek az ilyesmihez, köszönöm a segítséget/
"esetleg a photoshop ..." Vennék egy kocsit bevásárolni járni, de azért néha repesszen 300-zal...
Ekkora kerettel olyan noname gépet kapsz, amin a Windows esetleg elfut. A Photoshop kategória 300e körül kezdődik.
Unalmas válasz, de amilyen neked megfelel.
Én egy Acer TravelMate B118-at vettem, mert annak ellenére, hogy olcsó, rendkívül strapabíró (nem volan "papírlaptop", mint a Lenovo V330), és mivel úgyis Linuxot használok, oda nem kellenek több százezres erőgépek, hogy ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsák, mint egy 3-400 ezres Dell noti.
Viszont Sony Vegas és Photoshop nem is lesz rajta (kalózkodni nem akarok, fizetni annyit nem fogok, egyébként is Windows-függő szoftverek, és ami képet/videót én szerkesztek, arra bőven elég a Gimp, OpenShot, Krita, Karbon, Blender, meg az Inkscape. Szövegszerkesztésre ott a LibreOffice (amikor még Windowst használtam, már akkor sem Wordöztem... egy bughalmaz, az újabb verzióihoz meg egy erőmű kell), kiadványszerkesztéshez meg ott a Scribus.
De mint írtam, ez én vagyok, az én igényeimmel.
"mivel úgyis Linuxot használok, oda nem kellenek több százezres erőgépek, hogy ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsák, mint egy 3-400 ezres Dell noti."
Mert a hardveres videorender vagy enkóder teljesítménye az az oprendszertől függ... :)
A fiam a télen a Photoshop-hoz, meg a Vegas-hoz csak a procit vette 120-ért.
Az office bőven belefér a 100-ba használtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!