SSD+HDD-vel milyen gyors lesz a gépem?
A jövőben magamnak építeni egy gépet. Először egy 1TB M.2 SSD-t terveztem, de mondták, hogy az nem elég. Ezért mellé szeretnék egy 2TB-os HDD-t. Azt tudom, hogy az SSD sokkal gyorsabb, mint a HDD. Ha a kettő együtt van, akkor a gépem mennyire lesz gyors? Olyan gyors lesz, mint az SSD vagy olyan gyors, mint a HDD?
Egyébként a gépemet tanulásra akarom, de mellette szeretném, hogy tudjak rajta játszani. Ezért kéne több tárhely.
Először egy 1TB M.2 SSD-t terveztem, de mondták, hogy az nem elég.
En meg azt mondom hogy baromsag. A tarhely a TE! igenyeidnek kell megfeleljen. Nekem eleg a 300 giga, masnak az 5 tera sem.
Minden amit az ssd-re telepitesz gyors eleresu lesz. Ami a hdd, az a szokasos sebessegu.
1TB szerintem programoknak és pár játéknak elég. 1 3As játék kb 100Gb.
Az SSD/HDD játékok szempontjából nem túl lényeges, mert csak a betöltési idő függ ettől.
Mindig attól fog függeni a sebesség hogy a program melyik tárhelyen fut, ha az SSD-n akkor gyorsabb lesz, ha a HDD-n akkor lassabb.
Ezt a sebességet főleg netezésnél, fájlok SSD-n mozgatásánál, képszerkesztésnél és társainál fogod észrevenni ahhol aktívan dolgozol egy fájlon.
"de mondták, hogy az nem elég."
És most mennyi tárhelyet használsz aktívan? Honnan tudja már, hogy neked mi elég és mi nem ? :D
Szerintem általában kicsit túl van tolva ez a kérdés. HDD-t akármikor akárhol tudsz venni, nem hiánycikk és a boltok között nincs nagy áreltérés. Nem rendszernek hanem tárolásra használt meghajtót utólag bármikor beépíthesz max 2 perc alatt. Ha játszanál is ( nagyobb játékokkal pl GTA, Warzone stb ) akkor vegyél egy 1TB-os SSD-t, ez ma már azért alap. Ha már látszik hogy ez kevés akkor majd veszel mellé valami HDD-t. Ezen a kérdésen teljesen felelsleges előre agyalni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!