Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SSD+HDD-vel milyen gyors lesz...

SSD+HDD-vel milyen gyors lesz a gépem?

Figyelt kérdés

A jövőben magamnak építeni egy gépet. Először egy 1TB M.2 SSD-t terveztem, de mondták, hogy az nem elég. Ezért mellé szeretnék egy 2TB-os HDD-t. Azt tudom, hogy az SSD sokkal gyorsabb, mint a HDD. Ha a kettő együtt van, akkor a gépem mennyire lesz gyors? Olyan gyors lesz, mint az SSD vagy olyan gyors, mint a HDD?

Egyébként a gépemet tanulásra akarom, de mellette szeretném, hogy tudjak rajta játszani. Ezért kéne több tárhely.

2022. ápr. 10. 12:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először egy 1TB M.2 SSD-t terveztem, de mondták, hogy az nem elég.

En meg azt mondom hogy baromsag. A tarhely a TE! igenyeidnek kell megfeleljen. Nekem eleg a 300 giga, masnak az 5 tera sem.

Minden amit az ssd-re telepitesz gyors eleresu lesz. Ami a hdd, az a szokasos sebessegu.

2022. ápr. 10. 12:24
 2/8 anonim ***** válasza:

1TB szerintem programoknak és pár játéknak elég. 1 3As játék kb 100Gb.

Az SSD/HDD játékok szempontjából nem túl lényeges, mert csak a betöltési idő függ ettől.

Mindig attól fog függeni a sebesség hogy a program melyik tárhelyen fut, ha az SSD-n akkor gyorsabb lesz, ha a HDD-n akkor lassabb.

Ezt a sebességet főleg netezésnél, fájlok SSD-n mozgatásánál, képszerkesztésnél és társainál fogod észrevenni ahhol aktívan dolgozol egy fájlon.

2022. ápr. 10. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"de mondták, hogy az nem elég."

És most mennyi tárhelyet használsz aktívan? Honnan tudja már, hogy neked mi elég és mi nem ? :D

Szerintem általában kicsit túl van tolva ez a kérdés. HDD-t akármikor akárhol tudsz venni, nem hiánycikk és a boltok között nincs nagy áreltérés. Nem rendszernek hanem tárolásra használt meghajtót utólag bármikor beépíthesz max 2 perc alatt. Ha játszanál is ( nagyobb játékokkal pl GTA, Warzone stb ) akkor vegyél egy 1TB-os SSD-t, ez ma már azért alap. Ha már látszik hogy ez kevés akkor majd veszel mellé valami HDD-t. Ezen a kérdésen teljesen felelsleges előre agyalni..

2022. ápr. 10. 12:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy van mellette HDD a sebesség szempontjából amúgy mindegy teljesen ami az SSD-n van tárolva az gyorsabb lesz lemezműveletek szempontjából mint a HDD-n levő dolgok, de amúgy egymással nem " csinálnak " semmit.
2022. ápr. 10. 17:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdés úgy értettem, hogy maga a gép milyen gyors lesz, pl. amikor bekapcsolom.
2022. ápr. 10. 23:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha a rendszer az SSD-n van akkor arról fog betölteni annak a sebessége lesz a döntő.
2022. ápr. 10. 23:58
 7/8 A kérdező kommentje:
És hogyan tudom az SSD-re tenni a rendszert?
2022. ápr. 11. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Arra telepíted fel, azt választod ki mikor teszed fel a rendszert.
2022. ápr. 11. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!