Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehetne a dat fájlt ne...

Hogy lehetne a dat fájlt ne nyissa meg a képem automatikusan jegyzettömb?

Figyelt kérdés
Kellene egy fájl .dat formában töltöttem le, de az én gépen jegyzettömben nyitja meg, és nem tudom se átírni, ha megynyitom és újra lementem átírva, akkor is jegyzettömbe rakja be. Nem vagyok egy számítógépben jártas, ezért nem tudom mit tehetnék.
2022. ápr. 6. 11:12
 1/5 Szirty ***** válasza:

Azért a jegyzettömb nyitja meg, mert nem tud vele mit kezdeni. Nincs .dat-hoz társítva alkalmazás.

Inkább azt írd le miért töltöttél le .dat file-t, mit tartalmaz szerinted és mit akarsz vele csinálni.

2022. ápr. 6. 11:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából crackelni. Ez egy lic fájl, de nem tudom így használni, mert akié a gép, itt txtben nyitja meg, és ahhoz nem értek, hogy ezt hogy változtassam meg.
2022. ápr. 6. 11:29
 3/5 Shaddark ***** válasza:

De ha crackelni akarsz akkor pont hogy a notepad kell hozzá, nem?

Gondolom átírni akarsz benn valamit.

Amúgy jobb klikk - társítás és itt megkeresed az alkalmazást amivel meg szeretnéd nyitni (crack program?).

Aztán egy format C: és win újratelepítés hogy megszabadulj a trójaiaktól, vírusoktól ... :)

2022. ápr. 6. 12:21
 4/5 Cubina ***** válasza:

A licence fájl egy .dat kiterjesztésű szövegfájl, amit általában át kell írni a meglévővel azért, hogy egy bizonyos programot használhass próbaidő és korlátozások nélkül. Szóval megnyitod a Total commandert vagy a Fájlkezelőt és kikeresed a progit, amihez beszerezted a licence (engedély) fájlt. Aztán megnyitod a helyet, ahol az eredeti átírandó licence fájl van. Így két fájlkezelő lesz megnyitva. Ha az asztalra lett mentve a fájl, akkor onnan rákattintasz egyszer a bal egér gombjával, és elkezded húzni, bele a Fájlkezelővel vagy Commanderrel megnyitott program könyvtárába, ahol az eredeti fájl van. Oda húzd bele, ahol látod az eredeti licence fájlt. Ha megkérdezi a rendszer, hogy FELÜLÍROD-E a licence.dat nevű FÁJLT A MEGLÉVŐVEL, akkor rányomsz, hogy igen és az új fájl felülírja az eredeti fájlt. Ha nem kérdez ilyet a rendszer, akkor rossz helyre próbálod húzni a fájlt.

Ha jó helyre húztad, akkor remélhetőleg meg fogod tudni nyitni azt a progit, amit eddig a lejárt licenc miatt nem tudtál. Viszont nem mindig jók a licence fájlok, sokszor azok is lejártak már, így nem fog működni a progi.

2022. ápr. 30. 04:26
 5/5 Szirty ***** válasza:

"A licence fájl egy .dat kiterjesztésű szövegfájl"

Ez milyen alapon feltételezhető?

2022. ápr. 30. 09:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!