Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 2013(!!!)-as Macbook Air vagy...

2013(!!!)-as Macbook Air vagy Macbook Pro?

Figyelt kérdés
Szeretnék alap felhasználásra macbookra váltani. Jelenleg egy ezer éves windows laptopom van de kezdi megadni magát. alap dolgokra mint szövegszerkesztés,böngészés, tanulás,Netflix és Hbo-ra használnám. Melyik laptop érné meg jobban? Air-t 120ért Pro Retinát 130ért tudnék venni. Megkérek mindenkit hogy ne ajánljon 2021-es Macbookot mert irreálisan drágának tartom erre a felhasználásra. Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2022. ápr. 4. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A kijelző miatt mindenképpen a Pro, meg hát minimális az árkülönbség, feltéve, hogy a paramétereiben alapvetően megegyeznek (tárhely és memória).
2022. ápr. 4. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha bármelyiket 8GB alatti memóriával adják, azt felejtsd is gyorsan el.
2022. ápr. 4. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy 2014 Late Mac Minim van, i5-4 procival és 8GB RAMmal. Ennél lejjebb már nem nagyon kéne adni. Még teljesen jól működik és bőven elég gyors mindenre - a 4K videókat nem bírja lejátszani, de az nem is hiányzik.

A 2013 Lare 13-as MPB-t árulták 4G memóriával, azt kerüld el az már tényleg kevés. Az Air-eket meg mindegyiket adták 4GB-val figyelj oda hogy ne olyant vegyél.

2022. ápr. 4. 16:19
 4/9 A kérdező kommentje:
A Macbook Air 4gb a Pro viszont 8.
2022. ápr. 4. 16:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a 2014-est 200ezer forintért árulják. :C
2022. ápr. 4. 16:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó lesz a 2013-as is az i5-4, i7-4 procikkal, csak ne 4 giga rammal vedd!

Meg még annyi a probléma, hogy az akkumulátoraik ezeknek már biztosan gyatya....

2022. ápr. 4. 16:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát! Marad a 2013-as MBP és cserélek benne egy akksit ha nem megfelelően működik.
2022. ápr. 4. 17:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2014-es 200-ért nagyon drága. Én 2015-öst vettem nemrég 155-ért, tökéletes állapotban új akkuval és portalanítva.

Néhányan amikor felteszik a gépeket akkor nagyon elaszaladnak az árakkal, aztán kezdik lefele vinni. Érdemesebb több platformot átnézni és hosszabb ideig keresni, hatalmas árkülönbségek vannak hasonló készülékeknél.

(amúgy szerintrem is pro, ha 2013)

2022. ápr. 4. 17:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Most bocsánat, biztos én vagyok a szemét, aki nem a kérdésre válaszol, de ha budget laptop kell, akkor miért egy ezer éves, már rég nem supportál operációs rendszerrel rendelkező ex-prémium laptop kell?

150 körül GARANCIÁS, használt üzleti laptopokat lehet venni, normális konfiggal, akár közvetlenül szervizektől, felújítva. Ráadásul ott egy memóriabővítést te is megcsinálsz otthon pár ezer forintból, ha az pont nem lenne elég. És akkor erre rakhatsz egy olyan oprendszert, amit még 5-6 évig legalább supportálnak.

De ha még el tudsz menni 250 ezer forint környékéig (akár egy minimális áruhitellel), akkor 3 évig garis, SSD-s, 16 giga RAM-os, normális procival rendelkező laptopok között válogathatsz.

2013-mas laptopot - gyártsa azt akárki - napi használatra nem szabad venni. Érdekességképp lehet vele szórakozni, de egyébként meg kerülendő.

2022. máj. 4. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!