Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Összeállítanátok egy asztali...

Összeállítanátok egy asztali gépet részemre?

Figyelt kérdés

PCX-nél szeretnék összeállítani egy gépet otthonra. A gépet átlagos felhasználásra használnánk sok internetezésre, youtube videóra ilyesmi. Édesanyámnak kell tehát nem kell gamer gép, viszont a gép gyors legyen, stabilan működjön.

Segítségeteket előre is köszönöm!

2022. ápr. 4. 12:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

azért egy keretet mondhattál volna

bár lehet jobban megérné használtan venned egyet, azok olcsóbbak

2022. ápr. 4. 12:25
 2/15 anonim ***** válasza:
Vagy egyszerűbb lenne egy brand gépet venni.
2022. ápr. 4. 12:27
 3/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk 100-110 ezer.

Igazság szerint itt rakták össze az előző gépet még 2015-ben. De most olyan hiba jelentkezett, hogy ha bekapcsoljuk a gépet, akkor a monitor nem kapcsol be. Villog a monitoron a bekapcsoló, de fekete a kép. Még a biosig sem jutunk el, semmit sem csinál és nem tudom mi lehet a gond. Hívtam már szervízt, de ott arra próbáltak rávezetni, hogy vegyek meg egy nála levő használtat 110-ért.

2022. ápr. 4. 12:34
 4/15 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem is egy használt Brand gép a nekivaló (ha nem fontos a Windows 11 támogatás).

Amúgy ami kell hogy benne legyen (szerintem)

8 GB RAM

SSD meghajtó

Minőségi tápegység

Ebből a háromból nem szabad engedni.

Használtan min 2.3. generációs vagy újabb i3/i5 proci.

Csak a gép szerintem 90-100 eFt körül kijön újonnan.

Használtan kb a fele.

Újonnan meg jó a Celeron processzor is általános célú használatra.

2022. ápr. 4. 12:36
 5/15 anonim ***** válasza:
Emiatt nem kell feltétlenül új gépet venni, valószínűleg elég lenne egy új videokártya.
2022. ápr. 4. 12:36
 6/15 P.O.C. ***** válasza:
..Vagy alaplap
2022. ápr. 4. 12:38
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen, csak akihez viszem este, arra célozgatott nagyon, hogy anyagilag nem éri majd meg javítani, vegyek egy általa összerakott gépet.
2022. ápr. 4. 12:40
 8/15 A kérdező kommentje:
Ezek vannak a mostani gépben: Asus AM1M-A alaplap, AMD athlon 5350 AM1 2,05 GHZ box, Kingston 8gb ddr3, Samsung 120gb ssd, lg dvd író, zalman zm-t3 számítógép ház, Be quiet 350W system power s7 táp
2022. ápr. 4. 12:44
 9/15 anonim ***** válasza:
5 ezer Ft körül vehetsz egy használt videokártyát, vagy kölcsön kérsz, nem feltétlenül attól, aki célozgat...
2022. ápr. 4. 12:46
 10/15 P.O.C. ***** válasza:

Ezt neked kell eldöntened.

Valószínűleg egy másik géppel jobban le tudnak húzni mint egy javítással.

Használtan egyébként 10-15 egy alaplap. Nem rakétatudomány te is ki tudod cserélni, de persze nem 100% hogy ez a hiba.

Láttátlanba nem lehet megmondani.

2022. ápr. 4. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!