Videozasra milyen canon objektivet ajanlotok?
canon 6D-hez szeretnek valami obit ami videozasra megallja a helyet.
hasznaltan neznek kb 100 000 ft-ot szannek ra
Egyetlen objektív típus van a számodra:
Ez a Canon Camera
EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
Ez megkapod 55000-150000 Ft.áron.
Kereshetsz még ugyanebben a tartományban és ugyancsak a Canon 6D gépre még:
Sigma 24-105mm F4.0 Art DG OS HSM
objeltívet is.
Ami továbbra is kérdés, hogy mire kell?
Általános videózáshoz tök jók a felsoroltak, de ha ne általános videózásra kell hanem valami vlogos,interjús témához akkor oda sokkal előnyösebb lenne valami olyan F2.0 obi, ami biztosítja a háttér szép elmosódását közeli tárgyak esetén is - bár ezekből a legolcsóbbak is épp beleférnek a keretbe.
Nem akarok a napi negatív lenni, de ezekhez szerintem ma már ez kevés. Ez a kamera FullHD 30fps-t tud, míg egy komolyabb Samsung Galaxy 8K24fpst és 4K60fps-t tud. Elfér a zsebedben van optikai stabilizátor, HDR meg akármi amit akarsz. Ennél ma már egy komolyabb telefon jobb videót csinál.
A 4K TV-k világában FullHD kamerával "üzletszerűen" dolgozni szerintem esélytelen ( nekem ez az utolsó válasz így jön le ).
Fotózásnál valóban nem fog, ilyet nem is állítottam ( látom én is a saját Canon kamerám és telefonom képei között is a különbséget).
De te nem a FOTÓzásról kérdeztél, hanem a VIDEÓzásról, ott pedig nagyon csúnyán elverik a régi DSLR kamerákat az új telefonok - nyilván az új kamerákat nem.
Nagyon nagy eltérések vannak egy 1080p@30fps és egy 4K60fps között,főleg akkor ha mondjuk szeretném valami szép, mozihatású 24fps-es videót csinálni. Az egyikkel van lehetőséged 4K24 mellett 4K30 és 4K60-ban felvételeket csinálnod amit vissza tudsz lassítani 24-re a Canon 6Dnél meg nincs. Szerintem feleslegesen magyarázom, mert látszólag erről lövésed sincs.
De szerintem a fotós melóról sincs sok. Ha te odaállítasz egy fotózásra egy sima f/3,5-es obival akkor szerinted nem röhögnek ki? Sok helyre nem sértés az f/2.0 de akár az f/1.8-sem, de gondolom ezt nem nekem kell elmesélni egy fotósnak. :)
nem tudom hogy a te samsungod konkretan milyen videokat csinal, es elhiszek hogy van benne pl stabilizator de ezek a telefonos stabilizatorok egyenloek a nullaval kb
4k szerintem teljesen felesleges, tudom az en telefonom is 4k 60 fps-t de ezekhez kellenek gepek is amik le tudjak kezelni es ez nem nagyon van meg szinte sehol, szoval en ezt a 4k-t itt el is engedtem boven eleg a 1080p
foleg nekem, pedig azert nem rossz pc setup-om van de tudom hogy a tobbsegnek meg mindig sima fullHd monitora van.
hat szerintem hamarabb rohognenek ki teged az okostelefonnak mint azt aki odallit egy f/3.5-os obival. nem egy ember ajanlotta mar nekem ezt az obit es ezt a gepet erre (akik foglalkoznak videozassal) es valahogy jobban adok az o velemenyukre mint olyanera aki inkabb egy okostelefonnak menne dolgozni mint egy kameraval.
kezdesnek a velemenyek alapjan teljesen eleg a 6D nekem mindig azt mondtak inkabb upgrade-eljek ido kozben minthogy egybol beleugrjak nagyon draga veruhazasokba.
Mellesleg nem veletlenul keresek fenykepezogepet videozasra mivel fotozni is szeretnek vele egyarant :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!