Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen fajta ATX tápegységek...

Milyen fajta ATX tápegységek a jók?

Figyelt kérdés
1 hónapja sikerült venni egyet, ami gyárilag egy vacak, 500 wattos, de csak egy Core2 Duo-s gépet hajt (dedikált videókártya nélkül ráadásul), mégis elkezd ingadozni rajta a feszültség, ha magas a processzor terhelés. Pedig ezt a gépet korábban egy 120 wattos táp hajtotta, és az is simán elbírta, úgyhogy elég gáz, hogy egy 500 wattosnak is feladja a leckét. Ennek a tápnak valami Approx a neve, másmilyen nem is volt ott, ahol vettük. Milyen fajta (gyártó, márka) az, ami biztosan jó minőségű?

2022. márc. 30. 09:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10: Így van, de az egyszeri felhasználó úgy gondolkodik, hogy "a termék leírásában ott a 80 Plus Gold, akkor biztos jó minőségű", miközben lehet, hogy hiányoznak belőle olyan elektronikák, amelyek a túláram-, túlfeszültség-, hőmegfutás ellen hivatottak védeni, az egyenfeszültségű ág "zajosságát" csökkentenék (amik plusz pénzbe kerülnének), vagy - rossz esetben - ezt a logót "csak úgy" odarakják a hatásfok-besorolást, miközben egyetlen teszt

[link]

[link]

sem támasztja alá az állításukat.

2022. márc. 30. 14:19
 12/14 anonim ***** válasza:
#11 Én csak egyetlen jellemzőt emeltem ki, de szerencsére általában, főleg bizonyos összeg fölött be vannak építve ezek a védelmek, és a gyári oldalakon is megemlítik őket, sok mással együtt. Viszont erős a gyanúm, hogy a költségvetés nagy részét elviszi általában a processzor, a (sok) memória, az alaplap, az esetleges videokártya, és ami marad, az megy a házra, és a tápegységre. Miért venne 50 ezres tápegységet, amikor van 5 ezerért is...? Attól gyorsabb lesz? Persze ez szélsőséges eset.
2022. márc. 30. 14:26
 13/14 anonim ***** válasza:

"Miért venne 50 ezres tápegységet, amikor van 5 ezerért is...? Attól gyorsabb lesz? Persze ez szélsőséges eset."

Mert - ezen védelmek biztos (értsd: egy független szakértő tesztelte) megléte miatt - biztonságosabb.

Jó, nem kell feltétlen 50000 Ft-nak lennie, de azért annyit megér, hogy egy több százezres gép mondjuk csak 12-15000 Ft-al kerül többe, minthogy egy olcsó, biztonsági elemeket nélkülöző olcsó táp miatt menjen tönkre.

Vagy szimplán csak csendesebb benne a ventilátor, jobban szűrt benne az egyenfeszültségű ág (ami a hangkártyán jelenne meg zajként), hosszabb jótállási ciklusa van (mert előfordulhat, hogy egy jó minőségű tápegység is még az életciklusának elején menjen tönkre és azért megnyugtató, hogy ezért a gyártó 5-10 évet is hajlandó szavatolni).

2022. márc. 30. 14:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem nekem kell megmagyaráznod :) Én csak próbáltam leírni a feltételezett gondolataikat...
2022. márc. 30. 15:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!