Gamer számítógéphez megfelelő adattároló még a merevlemez (hdd) vagy inkább márcsak az ssd/m.2 ssd? És mennyi Tb/Gb kéne kb belőle?
Ezt néztem ki magamnak, csak sok az a 6Tb, úgysem használnám ki szerintem, és nemtudom, hogy ez lassúnak számít-e?
egy 512GB vagy 1TB SSD belefer szerintem arba ugy hogy maradjon 2TB os HDD re is
Mivel kb. 40 ert kapsz jot ssd t maradekert (kb. 15) meg kapsz jo hdd t amugyis mindeg jobb megoldas ha van tobb tarolod
meghoza ezenkivul egy kulso sem art majd amire mentesz
#2 hat nyersen papiron se igaz a legtobbre (amiket legtobben hasznalnak) gyakorlatban meg mindeg kevesebb valamenyivel
igy jo ha 300-400 korulivel mennek a jobbak, mig aki nagyon sporol az majdnem hdd sebessegut kap, vagy sokan lasaabbat (200-250)
egy hdd nel meg eleg szep mar az is amit irsz, komoly sebesseguk
nemely kozepkategorias hdd is surolja a 200 at alulrol (kb. 180)
Tehat nem annyira a sebesseg az elonye egy sata ssd nek hanem gogy nincs mozgo alkatresz es hangtalan, nincs uresjarati porges, olvasofej mozgas
egy M2 nel meg eleg alap dolog az 1GB/s is, 2GB/s is inkabb csak kozepkategoria mint felso
igy nagysagrendileg ezert van kulonbseg koztuk mar sebesseggileg is
hogy valami 1,5-2x gyorsabb vagy 5-10x
azert eleg nagy nagysagrendbeli kilonbseg
mondjuk kell megfelelo rendszer (cpu, ram stb.) es alaplap is egy jo M2 hoz
de ott is figyelni kell mivel van sata modu m2 es lap es sata modu m2 ssd is!
amik ezert jo lassuak az "igazikhoz" kepest pcie moduhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!