Milyen, illettve hány W-s tápegységet vegyek?
Videókátya: AMD Rx 6700xt
Alaplap: MSI MPG B550 Gaming plus
Proci hűtő: Be quiet! Pure rock 2
Proci: AMD Ryzen 7 3800x
M.2 ssd: Kingston 240Gb UV500
RAM: G.skill 2.8Gb 3200mhz
Merevlemez: Seagate 6tb 256mb
Nemtudom, h melyik alkatrészek folyásolják be, hogy mekkora w kell, ezért leírtam mindent, a gép még nincs meg, és azért érdekelne, h milyen tápot vegyek hozzá.
Ha még nincs meg a gép és van lehetőséged akkor ne vegyél ilyet, ennek az árából jobbat kapsz már..
Tápra: veszel egy normális 600-650Wattos tápot az elég.
Van olcsóbb is, de ez eléggé minőségi. Majd szólj ha olcsóbb tápot szeretnél venni, ajánlok másikat.
#2 Ami nem jó, azt esetleg privátban letudnád írni, vagy ide?
#3 köszönöm, ez szerintem nem olyan nagyon drága.
Ha AMD vonalon maradnál:
A 3800X helyett vegyél 5600X-et. Jobb játékokra ( sokkal jobb ) és csak 95 000Ft ( nem 112 000, mint a 3800X ).
Ha belefér az intel is akkor ugyanennyiért kapsz vállalható B660-as alaplapot és i5-12600KF-et,játékra ez is jobb mint a 3800X.
Memóriából mindkét esetben inkább valami 3600CL16-ot vennék, de za intelnél el lehet menni 4000MHz környékére is.
ujabb Ryzen inkabb aznos arban
vagy Intel 12 ha nem lesz tole
miert UV500?
valami normalisabb ssd t vegyel A2000 is pl. ott van
lenne... ha kapni ahol veszed
Az SSD-t elfelejtettem ( köszi Kontár ):
felejtsd el a 240GB-os SSD-t, ha játszani akarsz akkor minimum 500GB de inkább 1TB. A 60-80-130GB-os játékok korában a 240GB-os SSD már kicsinek mondható, inkább legyen a nagyobb SSD mellett kisebb HDD, mert abból később mármikor építhetsz még be 5db-ot gond nélkül..
Az intellel sincs nekem semmi gondom, az szerintem jó, az 5600x az adatai alapján gyengébb, mint a 3800x, de elhiszem, hogy játékra jobb.
Ssd-ből meg azért akartam 240Gb-ost, mert erre akartam a windowst telepíteni, minden mást meg a hdd-re.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!