Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van egy konfigom amibe van.: ...

Zsoltika950329 kérdése:

Van egy konfigom amibe van.: MSI B450 GAMING PLUS max RYZEN 7 2700x 1080ti 32GB DDR4 3200mhz 512 M2 ssd 2TB hdd 650w cooler master tap?

Figyelt kérdés
KERDESEM A KOVETKEZO LENNE HOGY MIERT NEM MUKODIK A VIDEOKARTYAM TERHELES ALATT(JATEK ALATT PL WARZONBAN VAGY AKAR MAS JATEKNAL IS 100%-ON??) Valakinek van esetleg hasonlo konfigja ilyen problemval?
2022. márc. 2. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány %-on megy? Lehet olyanok a beállítások hogy CPU limitbe fut a kártya ( mondjuk a Warzonenál amúgy is bugos volt ilyen szempontból ).
2022. márc. 2. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Tekerd rá a grafikát, vagy render scale-ot tedd fel pl 200%ra és rögtön menni fog 100%on.
2022. márc. 3. 02:41
 3/7 Shaddark ***** válasza:

És mivel nézed?

Tedd fel a 3dmarkot, ott kirészletezi időbeni grafikonnal, - úgy érthető lesz ha az egészet látod nem csak egy értéket.

- Nem mindig kell 100%-on futnia, ha a feladat elvégzéséhez 50% is elég nem fog nekiállni bitcoint bányászni mert kitelik az erőforrásból :)

2022. márc. 3. 11:01
 4/7 Shaddark ***** válasza:
0%
CPU limitbe egészen biztosan nem fut a kártya. Nekem is gtx1080ti van, és egy félmilliós procival pont ugyanannyi fps van mint az én i3-9100 -al.
2022. márc. 3. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:

"CPU limitbe egészen biztosan nem fut a kártya."

Pedig simán lehetséges. Berakhatsz akár egy szerverprocesszort is a GTX1080ti alá, ha a játéknak kettő gyors mag kell a prociban meg 64 lassú mag van akkor az CPU limit lesz és sosem fogja tudni kihajtani úgy a videókártyát, mint egy filléres i3.

Itt egy korabeli teszt GTX1080Ti-vel és hát bizony látványosan kevesebb az FPS sok helyen a 2700X-szel, mint a húzott 8700K-val:

[link]

A Zen+ közel sem volt olyan jó játékra, mint a Zen2 és főleg a Zen3. A végén van egy összefoglaló grafikon 8:50-től, na ott látszik hogy mennyire fut bele CPU limitbe a 2700X :)

Ha nálad az i3-9100 kihajtja ugyanúgy a 1080Ti-t, mint akármi ( pl a tesztben szereplő 8700K) akkor nálad olyan magasra van állítva a grafika, hogy GPU limitbe futsz bele.

2022. márc. 3. 17:33
 6/7 Shaddark ***** válasza:

Amikor vásároltam a procit 50+ videót néztem meg a youtubon, mindegyikben teljesen mindegy volt hogy i3-9100 vagy bármi más megy-e alatta.

Van egy alap, amit ha tud a proci, akkor teljesen felesleges drágábbat raknod bele. Ez a gtx1080-ál az i3 pl.

Mert a drágább sem gyorsabb, csak több mag van benne, amit semmi az égvilágon nem tud kihasználni.

És összehasonlítani egy játékkal nem érdemes, alapból van ami intelen gyorsabban fut, van ami Ryzennel. Van ami elfogult ezért úgy állítják a vezérlőpulton (ami nincs benne a videóban). Minimum 20 legyen amiből véleményt alakítasz ki. Egy minta nem minta.

Itt

https://www.youtube.com/watch?v=3BEY54o8UvI

pl egy 130 ezres procival hasonlítják össze, 1-5 fps eltérés van a kettő között.

https://www.youtube.com/watch?v=Mr2B0RJd7Nc

Itt egy játéknál látok eltérést.

Ez

https://www.youtube.com/watch?v=JCGsEczbSCo

meg Ryzen elfogult, olyan amit te is linkeltél csak inverzben.

De összességében, ez a cpu limit dolog inkább függ attól, hogy milyen régi a proci, egy i3-9xxx bármilyen kártyát ki tud hajtani. Egy i10xxx meg főleg.

Régen volt ilyen, ma meg már nincs mert az új procik bőven elegek bármilyen kártyához. A legújabb kártyáknál ez főleg igaz, mert sok funkciót átvettek a procitól. Egy RTX-hez teljesen felesleges pénzpocsékolás a drága proci játékokhoz.

Persze csak akkor igaz ez, ha csak játszol, nem streameled is a játékot közben. Oda kell a sok mag.

2022. márc. 4. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mert a drágább sem gyorsabb, csak több mag van benne"

Ez már önmagában nem igaz. Egy i3 és egy i5-K/i9 órajele soha nem egyforma.

"És összehasonlítani egy játékkal nem érdemes"

Ezért linkeltem olyat amiben 35 játékkal teszteltek..

" egy 130 ezres procival hasonlítják össze, 1-5 fps eltérés van a kettő között"

4K pls, ez full GPU limites környezet...

"meg Ryzen elfogult, olyan amit te is linkeltél csak inverzben."

Amit én linkeltem az nem elfogult egyik irányban sem. Az az egyik legkorrektebb oldal techcsatornája.

"összességében, ez a cpu limit dolog inkább függ attól, hogy milyen régi a proci, egy i3-9xxx bármilyen kártyát ki tud hajtani. Egy i10xxx meg főleg"

Nem, még mindig nem ettől függ és nem tud mindent "kihajtani" egy i3.

Nagyon nem vagy képben tesó.

2022. márc. 4. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!