Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot ajánlanátok?

Milyen laptopot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egyetemista vagyok, mérnöknek tanulok, és tervben van hogy lecserélem a régi laptopomat (Lenovo ThinkPad T530). Milyen laptopot ajánlanátok, ami a későbbiekben is hasznomra válhatna? Nem szoktam játszani rajta, igazából csak az egyetemi dolgaimra használom, néhány szükséges program van rajta (Matlab, Tina, stb.), ezeken kívül csak a MS Office csomagot használom, illetve netezek.

Segítségeteket előre is köszönöm!

2022. márc. 2. 21:19
 1/9 anonim válasza:
100%
Asus vivobook flip 14, kifordítható tablet módban is használható, jár hozzá író toll is
2022. márc. 2. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyénenként mások az igények, és hatalmas a választék, így nem lehet megmondani.
2022. márc. 3. 08:12
 3/9 anonim válasza:
100%

Mivel játszani nem akarsz, a videókártya nem egy annyira lényeges dolog, inkább a processzor legyen erős és legyen benne elég RAM.

Mennyit költenél rá? Lehet 200 alatt is használhatót választani, ha az általad használt egyetemi programok nem nagy gépigényűek, de akár a több milliós tételekig is el lehet menni.

Bár ha valaki munkára használja és rászán egy kicsit nagyobb összeget, érdemes lehet egy Macbook-ot választani, de mivel neked Windows-specifikus igényeid vannak így nem feltétlen az a legjobb út.

2022. márc. 3. 08:38
 4/9 Haburc ***** válasza:
79%
Még ezt érdemes megnézni. Én már rendeltem innen unokahúgomnak. [link]
2022. márc. 3. 10:08
 5/9 Haburc ***** válasza:
Vagy itt van még egy újonnan: [link]
2022. márc. 3. 10:22
 6/9 Shaddark ***** válasza:

Használt sz...t ne vegyél 175-ért...

Igazából neked nem igazán szükséges drága laptop, elég egy általános használatra szánt. Ami olcsó, hacsak nem akarsz dizájmért pluszban fizetni.

Én Asusokat szoktam javasolni, de a Lenovok is nagyon jók.

A kijelző méretét kellene első körben eldöntened, kicsi és kényelmes hordozni, vagy nagyobb és kényelmesebb dolgozni.

Amit első írt, a kifordítható laptopok is nagyon hasznosak tudnak lenni, igaz drágábbak mint a simák, de tabletként is lehet használni őket. Tanuláshoz szerintem ideális lehet. Már ha digitalizálva vannak a jegyzetek...

2022. márc. 3. 11:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Használtat nem szeretnék venni, illetve számomra fontos hogy Windows legyen. Inkább a nagyobbat preferálom, mivel sokszor osztott képernyővel dolgozok. Tabletem van, így annyira nem tartom fontosnak hogy érintős legyen, a fontos tényleg az lenne hogy egy 5-6 évig azért nem terveznék újat venni
2022. márc. 3. 13:23
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

az a baj hogy minel tartosabbat akarsz annal dragabb egy uj bolti gyari laptop

a te laptopod az uzeleti szerias tartos tipusu

ha most modernet akarsz es legalabb hasonlot kozelitse alulrol a minoseget akkor 400 korulit se art raszanod...

de mellekesen 200 alatt igazabol csak fogyoeszkozoket talalsz

keres ra arukereson i5 1135G7

vagy Ryzen 5300U 5500U

procis laptopokra, vga nelkuliekre

ViviBook (Pro), ZenBook

amikbol viszonylag olcson jot is talalhatsz

Marka szinten Dellbol valogathatsz ha tudsz

Lenovotol (ThinkBook) vagy Thinkpad szeria nem artana minimum

(egy Ideapad nagyon alsokategorias szeria pl.)

2022. márc. 6. 13:20
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 egy picit draga ugy hogy elege regi hardveres es hasznalt is

#5 meg elege budget kategorias de legalabb turheto hardveres

#1 kerdes te igenyelsz e ilyent mert ez nem hardvrei miatt draga hanem ilyen extrassaga miatt, lenyegeben egy kisteljesitmenyu Tablet

mostani laptopod is lehet tobbet nyujt hozzakepest, es ilyen teren visszaeses lehet

Ultrabookokra is erdemesebb akkor mar rakereaned, eleg turhetoek ezek, nagyobb teljesitmenyuek mar altalaban olcsobban is talalni mar oket

igp sek

vegulis a ZenBook szeria is az, de mar egy dragabb kategorias

olcson van Acer tol is pl.

mondjuk mennyire lesz tartos mas kerdes

azt kell tudnod amit irtam hogy tartossagnak ara van

hiaba talalsz netan nagyon jo hardvereseket is 200 alatt is ha azok silanyok rovideletuek lesznek

mellekesen annyira megsem jok ezek

mert ha mas nem akkor ram lehetne tobb bennuk vagy tarhely, amit ha bovitesz maris 200 felett vagy

masnak meg szamit a dvga ami sokat dob aron akkor is ha silany anyaghasznalatu a laptop

szoval

Xy4

2022. márc. 6. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!