Miért fagy ki az 1 hónapos számítógépem?
Bármi komolyabb feladat éri, bezárja a programot és visszalép az asztalra. 1 az 5-ből viszi magával a Windowst is, kékhalált kap.
Játék közben lép ki, játszok Euro Truck simulator 2-vel, Thief Simulatorral vagy Minecrafttal és kilép. Teljesen random időnként.
Filmnézéssel nincs baja, aközben nem hal meg.
Hogy valami értelmezhetőt is említsek: error 41, kerner power van a kritikus hibák között.
Memtest86 szerint nincs gond a memóriával.
Windows 11
Új fejlemények:
Megkapta az új drivereket, kikapcsoltam minden energiagazdálkodási kínlódást.
Egy perce fagyott ki, kritikus hibában benne van ugye a Kerner-Power és az őt kiváltó, szintén egy perce bekövetkezett hiba pedig: volmgr; Nem sikerült létrehozni a memóriaképfájlt, mert hiba történt a memóriakép létrehozása közben.
Ram hiba lehet? Garanciában cserélték úgy 3 hete a ram kitemet mert előtte a windows sem töltött be gyakran. Érdekesség, hogy ha az XMP-t aktiválom akkor ennek a kitnek is instabil lesz a működése illetve 3500MHz-en tudom csak járatni, ha a 3600MHz-t választom a biosban instabil lesz, pedig elvileg tudja a ram, az alaplap meg 5000MHz-et is akár.
#12 köszi!
Processzor felől kifele haladva így vannak a slotok:
Dimm A1
Dimm A2
Dimm B1
Dimm B2
Jelenleg az A2 és B2-ben vannak a ramok. Elvileg ez így van jól a lúzelmanuál szerint:
#14 megpróbálom, köszi.
Ez egyébként gyakori, hogy nem engedi a néveleges órajelen hajtani a ramot?
Nem. intelnél kifejezetten ritka az ilyen, az intelek IMCje gyakorlatilag bármivel doldogul. Az AMD általában valamivel válogatósabb.
Mennyi fesszel menne az XMP? Ha esetleg 1,35V helyett kicsit többet adsz neki?
Xmp alatt 1.344V-al ment rövid időre, pont elég volt a windows welcome tune lejátszásáig :D 3600MHz-en.
XMP disabled, manuálisan megadott 3500MHz-en 1.5V-ot ad neki. Levegyem ezt 1.35-re?
BLCK Frequency: DRAM Frequency Ratio nem kavarhat be? Most auton van, lehet 100:133 vagy 100:100.
A 1,5V az rengeteg, nem olvadt még el a RAM? :D
+0,01-0,03 Volttal lehet nyugodtan próbálkozni, de a +0,15 az alapesetben nagyon sok.
Nem semmi, hogy ennyivel hajtotta meg szerencsétlen modulokat, ráadásul az infós buborék szerint akár 1.8-at is megadhattam volna.
Átállítottam 1.35V-ra és visszatettem az alap 2400MHz-re, így most hibátlannak hat a gép. Pár napig használom ilyen visszafogott órajellel aztán megpróbálom legalább a közelébe vinni a kifizetett 3600MHz-nek.
Köszönöm mindenkinek!
Jelentkezek, ha van valami.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!