Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot ajánlanátok a...

Milyen laptopot ajánlanátok a következő célra?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, elsőéves építészmérnök (osztatlan) hallgató. A szeptemberi félévben már be fog jönni a Digitális építészet, ami annyit jelent, hogy el fogunk kezdeni ismerkedni az ArchiCAD-del, így lehet szükségem lesz majd a későbbiekben egy laptopra. Idővel a Photoshoppal, Sketchuppal, illetve más CAD-es programokkal is lehet megismerkedek. Akár látványtervező programokkal is (lásd Lumion).

Erre milyen laptopot tudnátok ajánlani?

Igen, tudom, asztali gépet jobban megéri építeni, de jelen esetben fontos lenne a hordozhatóság, főleg, hogy a későbbiekben majd digitális anyagokat is ezen konzultálnám a tanárokkal.

Illetve tisztában vagyok vele, hogy az árak mostanában igencsak felszöktek.

Keretet egyelőre nem nagyon tudok meghatározni, mivel nem értek a témához. De esetleg 300.000-400.000 között -én úgy gondolom- lehet találni megfelelőt már.

(Esetleg használtan mennyire éri meg, illetve ott mikre figyeljek?)

Köszönöm szépen a segítséged! Ha csak elolvastad, akkor is!

2022. febr. 17. 23:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem megéri építész- vagy építőmérnöknek tanulni (10 éve végeztem).

1. Nagyon szerteágazó terulet: építész bsc-vel rengeteg területen lehet dolgozni. A szokásos tervezoirodai és kiviteli munkán kívül mérnök értékesítő, grafikai, 3d modellezesi és bizonyos termékfejlesztő munkakban is kompetens egy végzett építész.

2. A végzettség nem köt Magyarországhoz, jól hasznosítható külföldön is. Itt ugyan a Csok lealdozasa után hanyatlásnak indulhat a piac, de nyugaton továbbra is hasít.

2022. márc. 3. 19:26
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
CSOK-os, babaváros őrületnek szerintem is vége. Benyelte a piac az alapanyag árak és kivitelezési díjak formájában. Szóval innentől kezdve kérdéses a haszna. Én nem csodálkoznék ha kivezetnék a közel jövőben. Ezek elődje a SZOCPOL sem tartott örökké.
2022. márc. 3. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!