Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok ftp weblapot...

Hogyan tudok ftp weblapot létrehozni?

Figyelt kérdés

Közzé szeretnék tenni egy cikket hogy linken keresztül lássák mások, ezért letöltöttem egy egyszerűbb html szerkesztő alkalmazást és összedobtam. Azonban nem tudom publikálni: FTP formátumot használ a progi, és próbáltam neki elfogadható neveket adni viszont valami felhasználónevet illetve jelszót is szeretne, és nem tudom pontosan miről van szó. Nem is találtam értelmes információt erről a neten.

Szóval nem tudom hogyan tovább, igazából azt is megköszönném ha egy jobb alkalmazást tudnátok ajánlani, a lényeg hogy kint legyen a cikk és meg lehessen osztani. Nincs túl sok tapasztalatom a témában és sajnálom ha nagyon hülyén hat az írásom.

2022. febr. 2. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Léteznek olyan szolgáltatások a neten, ahová feltölthetsz tartalmakat, és egy linket is kapsz mellé amivel hivatkozol a tárhelyen lévő fájlra, így neked nem kell egy komplett weboldalt csinálnod csak ezért.

A közösségi oldalakba ez még be is van integrálva, például Facebookon közvetlenül fel tudsz tölteni a gépedről tartalmat a hírfolyamodba és közzétenni.

De ha a cikk már most is fent van a neten és publikus, neked nincs szükséged letöltésre és újrafeltöltésre, egyszerűen hivatkozhatsz rá úgy, hogy a cikkre mutató linket megosztod a neten (beilleszted egy bejegyzésbe, vagy ha a weboldalban van Facebook integráció, akkor a megosztás gombbal egyből meg is oszthatod a hírfolyamodban a cikket).

2022. febr. 2. 17:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj nem másolható a link mert csak az előnézet nyílik meg a böngészőben. Csak publikálnom kellene amit nem enged a leírt probléma miatt.
2022. febr. 2. 18:01
 3/4 anonim ***** válasza:

az FTP egy kommunikációs protokoll

ha weblapot szeretnél, akkor kell bérelned egy WEBtárhelyet

vannak ingyenesek is (atw.hu és társaik, nem tudom manapság mik vannak, mert fizetős hostnál vagyok)

ha van ilyen tárhelyed, akkor mondjuk totalcommanderrel fel tudsz rá csatlakozni FTP kapcsolattal, ahol eléred a szerveren levő fájlokat

fel kell másolnod a megfelelő mappába a szükséges fájlokat (html, css, képek...)

ezután máris elérhető lesz a böngészőben a tartalom

arra figyelj, hogy a fő HTML-ed "index.html" legyen

2022. febr. 2. 18:02
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
Az FTP az nem weblap, nem html hanem egy file megosztási mód mint a torrent vagy az smb...
2022. febr. 2. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!