Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell 2 db HDD-t interne...

Hogyan kell 2 db HDD-t interneten keresztul folyamatosan szinkronizalni?

Figyelt kérdés
2022. jan. 29. 13:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Sorry. 1-et akartam írni. :) Köszi a pontosítást.

RAID0 -> csak a sebességen növel (csökkenti a biztonságot, ezt ne használd)

RAID1 -> lemezek tükrözése (ez kell ide)

de a legjobb ha van 4 db és akkor mehet a RAID10

bár távoli mentés esetén telejsen felesleges, mert a sávszélesség szűkebb keresztmetszet lesz mint egy HDD, tehát elég a RAID1 jelen esetben

2022. jan. 31. 08:24
 12/20 A kérdező kommentje:
Mi ez a sebessegnoveles? Oké hogy nem növeli a biztonságot de érdekel. Oké hogy nem a kérdés része de már csak azért is mert hallottam már róla, kérdeztem is róla itt, de azt mondták, hogy ilyen nincs...
2022. jan. 31. 09:15
 13/20 anonim ***** válasza:

"de azt mondták, hogy ilyen nincs..."

Már miért ne lenne?

[link]

Persze egyik megoldás sem hágja át a fizika törvényeit. :) Nem lesz gyorsabb... csak mivel az adat egyik fele az egyik lemezre megy a másik a másikra, (na jó ez így pontatlan, ezért olvasd el a wiki-n) szóval a lényeg, hogy párhuzamosan tud írni és olvasni is így elméletileg 2 lemez esetén a sebesség megduplázódik.

Persze ennek otthoni környezetben nincs annyira értelme. Pl van egy NAS-od aminek 1Gbit/s-es kapcsolata van... ez durván 100MB/s hálózati sávszélességet jelent. Ettől a gyakorlatban gyorsabban tudsz olvasni egy merevlemezről, tehát a szűk keresztmetszet a hálózatod lesz és nem a lemez olvasási sebessége. Persze sok kliens esetében más a helyzet megint, főleg ha kisebb dokumentumok másolásáról van szó amiből rengeteg van, de mint mondtam: otthoni környezetben ez nem jellemző.

2022. jan. 31. 09:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Amikor kijelölök a pc-n egy filenev töredéket (internettől független kérdés) és hogy keressen annak megfelelőt a hdd-n (s félóra mig atbongeszi) ott hol a szűk keresztmetszet?
2022. jan. 31. 10:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Ott, hogy HDD. :)

Ha gyakran van ilyesmire szükséged, akkor a legjobb megoldás ha SSD-t használsz és gyorsabb lesz a keresés. Továbbá érdemes leszűkíteni (ne mindenhol keressen, csak ahol szükséges, pl rendszerkönyvtárakat teljesen felesleges átfésülni egy dokumentum után kutatva) illetve - bár nem használok windowst - de ha jól tudom van valami keresési indexelés benne. Elvileg az is gyorsít ezen, de őszintén szólva - mivel nem használom - lövésem sincs mennyire hatékony.

2022. jan. 31. 10:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Oké de az érdekel hogy maga a raid0 ezt gyorsítja e?
2022. jan. 31. 10:52
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem,
2022. jan. 31. 11:17
 18/20 anonim ***** válasza:
gyorsiHATja, ha van rendes eloszlaas... a rotating diszkbol ki tudsz kb 100 iops preselni, raid0-ban 200.... SSD-bol meg 10000
2022. jan. 31. 13:58
 19/20 A kérdező kommentje:
Raid0 SSD meg 20000?
2022. jan. 31. 14:24
 20/20 anonim ***** válasza:
attol fugg milyen szervezesu raid...
2022. jan. 31. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!