Hogyan kell 2 db HDD-t interneten keresztul folyamatosan szinkronizalni?
Sorry. 1-et akartam írni. :) Köszi a pontosítást.
RAID0 -> csak a sebességen növel (csökkenti a biztonságot, ezt ne használd)
RAID1 -> lemezek tükrözése (ez kell ide)
de a legjobb ha van 4 db és akkor mehet a RAID10
bár távoli mentés esetén telejsen felesleges, mert a sávszélesség szűkebb keresztmetszet lesz mint egy HDD, tehát elég a RAID1 jelen esetben
"de azt mondták, hogy ilyen nincs..."
Már miért ne lenne?
Persze egyik megoldás sem hágja át a fizika törvényeit. :) Nem lesz gyorsabb... csak mivel az adat egyik fele az egyik lemezre megy a másik a másikra, (na jó ez így pontatlan, ezért olvasd el a wiki-n) szóval a lényeg, hogy párhuzamosan tud írni és olvasni is így elméletileg 2 lemez esetén a sebesség megduplázódik.
Persze ennek otthoni környezetben nincs annyira értelme. Pl van egy NAS-od aminek 1Gbit/s-es kapcsolata van... ez durván 100MB/s hálózati sávszélességet jelent. Ettől a gyakorlatban gyorsabban tudsz olvasni egy merevlemezről, tehát a szűk keresztmetszet a hálózatod lesz és nem a lemez olvasási sebessége. Persze sok kliens esetében más a helyzet megint, főleg ha kisebb dokumentumok másolásáról van szó amiből rengeteg van, de mint mondtam: otthoni környezetben ez nem jellemző.
Ott, hogy HDD. :)
Ha gyakran van ilyesmire szükséged, akkor a legjobb megoldás ha SSD-t használsz és gyorsabb lesz a keresés. Továbbá érdemes leszűkíteni (ne mindenhol keressen, csak ahol szükséges, pl rendszerkönyvtárakat teljesen felesleges átfésülni egy dokumentum után kutatva) illetve - bár nem használok windowst - de ha jól tudom van valami keresési indexelés benne. Elvileg az is gyorsít ezen, de őszintén szólva - mivel nem használom - lövésem sincs mennyire hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!