Mit jelent az hogy árkád játék?
Két nagy csoportja van a játékoknak. Az egyik az arcade (árkád), a másik a hardcore. Persze ezek közt vannak átmenetek. Az arcade játékok kisebb kihívást nyújtanak, mint a hardcore változatok. Egyszerűbb kezelhetőség, ami csak azt szolgálja, hogy szórakoztasson, Eredetileg tényleg játéktermi játékok voltak.
Tipikus arcade játékok:
Need for Speed sorozat
Test Dreve sorozat
Colin McRae Rally sorozat
Race Driver GRID
tehát ahol hajtűkanyarokat veszel be padlógázzal mandinerből.
Hardcore:
GTR sorozat
Gran Tourismo sorozat
Forza Motorsport sorozat
Persze ez nem csak az autós játékokra érvényes kategorizálás. Az alapvető különbség a nehézség, összetettség.
A 2. válaszhoz:
Azért remélem, azóta már ő is tudja, hogy az arcade-nak nem a hardcore az ellentettje. :D
Az arcade játékok játéktermi szintűek, pl. autósnál, csak nyomod a gáz, fékezni szinte nem is kell, az instant élvezetre van kihegyezve, mint a játékteremben, hogy a hülyegyerek dobjon még be pénzt.
NFS sorozat pl. (Színes nyilak mutatják, hogy merre kell kanyarodnod; Nincs fékezés, minek az? Szóval úgy néz ki az egész, mint egy gyermek játék, én mindig is utáltam)
És a szimulátor [Gran Turismo - the real driving SIMULATOR ugye, nem pedig hardcore :D ]
Ide én a fenti címet említeném csak, a többit, érdeklődés hiányában nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!