Milyen probléma merül fel, ha egy 16 GB-os üres pendrive-ra csak 2 GB adatot tudunk felírni?
Mármint 2GB-nál nagyobb fájlt nem tudsz felrni vagy összesen 2GB szabad hely látszódik?
Amennyiben előbbi, szimplán csak rossz a fájlrendszer. exFat-ot használj.
Minden további adat megsérül vagy elveszik. Buherált kínai pendrive-ok csinálnak ilyet, amikor a 2 gigás eszközt eladják 16-ként a 16-os áráért, közben csak meg vannak hackelve hogy nagyobb számot írjanak ki kapacitásként.
Ha ez a helyzet, akkor érdemes egy 2 gigás partíciót létrehozni hogy arra szabadon írhass, a többi pedig nem létezik, így kidobott pénz volt.
Milyen 2 GB-ról van szó? Mert, ha egyetlen óriási fájlról van szó, akkor csak más formátumban kell megformázni a pendriveot.
Ez a legegyszerűbb eshetőség, de nyilván lehet más probléma.
Mondjuk végiggondolva: ha fat32 lenne, akkor 4GB a limit, tehát azt kizárnám. Valószínűleg az lehet amit a #2-es írt.
#1-es voltam.
Én is végiggondoltam, és lehet azért írt a kérdező 2 gigát, mert az még átmegy, de a 4 gigánál nagyobb már nem. Úgyhogy lehet tényleg az a gond, hogy FAT32 van rajta. Akkor viszont az #1-nek van igaza (ExFAT vagy NTFS kell).
Egy infó maradt ki: írt-e hibát másoláskor a rendszer, hogy túl nagy a fájlméret a fájlrendszerhez? Mert akkor egyértelmű lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!