Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség az Architektúra...

Mi a különbség az Architektúra és a Mikroarchitektúra között?

Figyelt kérdés

#informatika #architektúra #mikroarchitektúra #Digitális architektúrák
2022. jan. 24. 18:02
 1/5 anonim ***** válasza:
15%
Utobbi mikro.
2022. jan. 24. 18:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak ennyi? Meretbeli kulonbseg?
2022. jan. 25. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Ld. wikipedia, ha a tankönyved nem ad rá elég magyarázatot. Nem méretbeli különbség van, hanem "szemléletbeli". Nagyon leegyszerűsítve modnom leegyszerűsítve (ezt a lepontozó k*gok miatt írom ide, mert ez az oldal nem akadémiai székfoglaló beszédek helye, tehát egyszerűsíett választ próbálok adni, pár szóban összefoglalva a léyneget, és ha ezért lepontozol te k*g, akkor indokold meg legalább egy privát üzenetben köszönöm). A mikroarchitektúra a számítógép egy részének (tipikusan a mikroproci) felépítéséről szól. Az architektúra (mikro nélkül) pedig az egész számítógép felépítésével. Tehát pl. az intel mikroarchitektúrán látod a prcoi egyes részeit (inkább az utasítás feldolgozás szemszögéből) és ez lesz egy halom kis doboz a rajzon. Míg amikor a számítógép "architektúrát" nézed akkor a proci már csak önmagában egy (Esetleg néhány) dobozka, de ki lesz rajta rajzolva pl. a busz illesztő, gyorsítótár, DMA, IO, memória, IO sínek meg még ami oda kerül stb.
2022. jan. 26. 12:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nem teljesen értem, hogy ezt most kire írtad. Én nem szoktam senkit pontozni (ennyire azért nem foglalkoztat ez az oldal:D )
2022. jan. 27. 10:23
 5/5 anonim ***** válasza:
4: Nem rád gondoltam, de vannak akik elvárják, hogy nagydoktori szintű értekezést írjunk.
2022. jan. 27. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!