Üdv Mindenkinek! hogyan rendeljek interneten gyógyszert a háziorvostól? Hogyan tudom ellenőrizni a háziorvosom föl lőte-e felfőben gyogyszeremet?
Írsz az orvosodnak egy e-mailt vagy felhívod.
Ha van ügyfélkapud akkor az EESZT oldalán lesz egy olyan fül, hogy "Receptjeim" (vagy valami hasonló). Ha ott szerepel mehetsz is a gyógyszertárba. Megmondod a TAJ számod, a patikus kikeresi és kiadja a felírt gyógyszert.
Mégegyszer kiemelem, hogy ehhez kell az ügyfélkapu. Ha nincs akkor csináltatni kell. Nekem a NAV csinálta :) De ha jól tudom lehet kormányablakban vagy okmányirodában is csináltatni.
Úgy van ahogy előttem leírták.
Be lehet állítani az email-es
értesítést is.
A háziorvostól meg kell kérdezni a gyógyszer rendelés módját. Ő majd megad egy email címet, erre kell írni. Én fel szoktam sorolni a kért gyógyszereket, a végén megadom a nevem, és a TAJ számom.
Visszaellenőrizni az eeszt.gov.hu oldalon lehet. Itt a Lakossági portál-t kell választani, utána a bejelentkezés gomb. Több módon lehet bejelentkezni, én az ügyfélkapust szoktam használni.
(Az ügyfélkapura külön kell regisztrálni! Kormányablak, Önkormányzat, stb. Sok más dologhoz is használható.)
Megjelenik az EESZT Lakossági Portál.
Az eReceptek menüpont alatt lehet megtalálni a recepteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!