Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop újratelepítése? Hogyan?...

Laptop újratelepítése? Hogyan? Segíts!

Figyelt kérdés

Először is bocsi, ha tök bugyuta a kérdésem..

2 éve vettem egy laptopot az euronics-ben, alapból rajta volt a Windows 10. Így gondolom az árban az is benne volt.

Ráférne már egy újratelepítés a laptopra, de nem tudom hogy fogjak neki. Tudnátok segíteni?

2022. jan. 20. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Gépházban keresd az alaphelyzetbe állítást..
2022. jan. 20. 12:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Letöltöd a Rufus programot, meg egy win 10 iso képfájt, a Rufus programot megnyitod, be tallózod a win 10 iso képfájt, bedugsz egy pendriveot az usbbe és mehet is rá a bootolható telepítő. Ha kész, resetelsz, ki választod a boot menüben hogy usbről bootoljon, és be is bootolja a telepítőt elvileg. Aztán nem tudom pontosan, Windows 10 telepítéséhez még nem volt szerencsém de gondolom értelemszerűen elkell fogadni tovább menni meg ilyenek
2022. jan. 20. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha elégedett voltál a verzióval,(home, pro, stb)egyszerűbb

visszaállítás alaphelyzetbe, még olyan lehetőség is van, hogy

maradnak a dokumentumok.

2022. jan. 20. 12:56
 4/8 Robivosi ***** válasza:

Gépház->Frissítés és biztonság->Aktiválás menúpontban tudod ellnőrizni, hogy aktivált e a Windows. Ha hivatalosan vetted, akkor a laptop alján rajta van a matrica...

Telepítéshez töltsd le a Microsoft oldaláról a telepítőt.

[link] Itt Eszköz letöltése, majd a letöltött alkalmazás indítása. Kiválasztod a megfelelő verziót és letöltöd. Lesz egy fájlod iso formátumban.

Ezt kell kiírni DVD-re, persze nem símán felmásolni, hanem iso-ból kiírni. Szinte mindegyik író progi tudja.

Másik lehetőség pendrivére íratni progival. Pl: Rufus [link] Kiirás előtt ellenőrizd a Bios beállítását, (UEFI be vagy nics bekapcsolva) ahhoz állíts a Rufust.

Ja és telepítés előtt ments a gépről minden fontos adatot.

2022. jan. 20. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gépház

Frissítés és biztonság

Helyreállítás

Gép alaphelyzetbe állítása

Javaslom: ne tarts meg semmit, inkább előtte

lemented ami kell.

2022. jan. 20. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:
en nemreg raktam ujra a laptopomat, eredetileg nem volt rajta win, en raktam ra win 10 educationt. de most sima win 10 home-ot akartam ra rakni. de a laptop maganak eldontotte hogy az educationt rakja ujra, mondom ok :D nem kellett megegyszer aktivalni se. ja es ezt ugy hogy formatoltam az egeszet
2022. jan. 20. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:

egyébként ha a microsoft oldaláról letöltöd a win10 telepítőt, ott fel is ajánlja, hogy egyből felteszi Pendrive-ra bootolhatóként.

én már így csinálom. nem kell hozzá semmi.

sőt ha elolvasod azt is kiírja majd, hogy a jelenlegi win10 verziót szeded le ami jelenleg a gépeden van amit mutat is majd, vagy másikat választasz

2022. jan. 20. 14:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, sikerült!
2022. jan. 21. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!