Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen módszerrel lehet az...

Milyen módszerrel lehet az arányomat növelni/szinten tartani, ha csak régi műsorok torrentjeit töltöm, ami senki mást nem érdekel?

Figyelt kérdés
Tapasztalt torrentezők tanácsát kérem. Fegyelmezetten betartom a seegkötelezettséget a letöltött torrenteknél, de sajnos az általam letöltött műsorokat senki nem viszi tőlem. Gondoltam letöltök valami "trendi" dolgot, csak nem tudom, hogy azzal csak rontanék-e a helyzeten, illetve hogy elegendő lenne-e a megoldásra.? Légyszi adjatok tanácsot. 30 gigányi sorozatot töltenék le, amit máshol nem találtam meg. (prison break)

2022. jan. 16. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Milyen oldal ez, hogy még mindig aránytartási kötelezettség van, és nincs seed idő? Biztos hogy nincs más lehetőség? Ma már egyáltalán nem jellemző ez az oldalakra, 10-15 éve voltak csak arányalapú oldalak, azóta bevezették a seed idő alapú aránytartást, és elég csak futtatni a torrentet.

Lehetőségeid még:

- ingyenes torrentek töltése, ha van ilyen (csak feltöltést számol, így nem tud csökkenni az arány, csak nőni)

- szorzószámos torrentek letöltése, ha van ilyen (duplán-triplán számolja el a feltöltést így jóval gyorsabban nő az arányod)

- népszerű dolgok letöltése (ezzel csökken az arány, de remélhetőleg lesz még kinek visszaosztani, hogy 1.0 felé essen)

- más oldalon fent lévő azonos torrent letöltése majd itt seedbe állás (így ezen az oldalon nem töltesz le, de felfelé már tudsz)

2022. jan. 16. 10:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha elég ideig bent tartod a torrentet, szinte mindent visznek majd egy idő után, közel 300 torrentből nekem 2 db van, amire abszolút 0 feltöltési forgalom volt. Persze elég sok bent van évek óta, így volt idő seedelni és arra is figyeltem, hogy legyen port nyitva. Ha nincs, nem tudnak a letöltők kapcsolódni hozzád, csak te hozzájuk, már ha nekik van nyitva port, ha egyikőtöknek sincs, akkor nem tudtok egymásnak tölteni. De ha van is nyitva portja, mire te felfedezed őt, háromszor letöltötte mástól, max a gigantikus méretű torrenteket tudod így osztani, amit nem tud egy tracker frissítési ciklus alatt leszedni, de a pár GigaByteos torrenteket simán lehúzzák annyi idő alatt.
2022. jan. 16. 10:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszod, könnyen meglehet, hogy lemaradtam a korral. Most kezdtem újra torrentezni az ESTONE oldalon, és valóban van 24 óra seedkötelezettség. Ezt értsem úgy, hogy akár viszik, akár nem, 24 óra után seedeleés után semmi hátrány nem ér?

Elő vagyok fizetve a data.hu-ra, amit ott megtalálok, azt inkább onnan szoktam szedni.

2022. jan. 16. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Így van, ha eléred a 24 órát (általában számolják egy külön menüben, és összesen kell 24 óra, nem pedig szünet nélkül egyhuzamban), akkor teljesült a seedkötelezettség úgy is, hogy nem tudtál visszatölteni. Ma már ez az általános eljárás torrentezésnél, hogy arányszámítás nincs is (csak jelképes), és seed idő van.

A szabályzatban még annyit kell megnézni, hogy milyen egyéb feltétel van, ami számít (például a torrent méretével arányosan nő-e a 24 óra, vagy van-e időbeli korlátja amíg teljesülnie kell, esetleg a befejezéskor nem léphetsz ki X óráig még).

2022. jan. 16. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:
ha annyira erdekel az arany akkor tolts le idonkent par meno dolgot es addig tarts seedben amig csak tudod
2022. jan. 16. 11:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a magyarázatot, tippeket. Nem az arány érdekel, csak az, hogy ne tiltsák le a letöltési lehetőségem. üdv!
2022. jan. 16. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!