Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 es asztali gepen...

Windows 10 es asztali gepen egy ido utan leallnak az usb-k. Miert?

Figyelt kérdés
Nem fagy le, mivel a film vagy a youtube video ugyanugy megy tovabb amit eddig neztem. De ilyenkor megszunik a billetyuzet es az eger sem mukodik, nem is vilagit, igy ilyenkor csak a fo gombon tudom kikapcsolni. Ezt ketnaponta eljatsza. Mi lehet a problema? Windows csere segithet?
2022. jan. 10. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

alaplapi chipset és usb vezérlő a gyártó oldaláról letöltve - telepítve?

(Windows úgy ahogy felismeri hardvereket, de nem mindent tökéletes, és olyankor jönnek az ilyen hibák.)

2022. jan. 10. 11:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Ha szervizbe viszem windows cserere, akkor ezeket az usb drivereket alapbol felteszik windows cserekor? Mert ugyis masik windowsot szeretnek bele, mert ez nem magyar.
2022. jan. 10. 11:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen gép?
2022. jan. 10. 12:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálam az van, hogy vettem egy KVM switchet, ami arra jó, hogy a perifériákat osztja el a gépek közt. Az enyén olyan típus (mert sokféle típus van), hogy egyik oldalán van négy USB bemenet, kettő megy az egyik gépbe (billentyűzet+egér), kettő a másik gépbe, és van rajta egy-egy VGA bemenet, az szintén a két gépbe megy. Másik oldalán két USB bemenet és egy VGA. Így néz ki: [link]

Így két gépet tudok vezérelni egy billentyűvel+egérrel, csak át kell kapcsolnom a gombbal.

Egyik gépem Dell, azon Windows van, a másik Linuxos, de változó, hogy mit dugok rá, hol laptopot, hol PC-t...

És ha ide-oda váltogatok köztük, akkor egy idő múlva a Windows-os gép pont azt a jelenséget produkálja, amit leírtál. Lefagy az összes USB, nem reagál se billentyűre, se egérre, de egyébként az oprendszer nem fagy le. Ilyenkor csak az újraindítás segít.

Windows csere segíthet, vagy megpróbálhatsz beiktatni egy USB hubot a gép, illetve az egér és a billentyűzet közé, a neten olvasottak alapján volt, akinek ez segített (nekem nem). Volt, aki azt írta, hogy Windows 7 nem produkálta ezt, csak a Windows 10.

2022. jan. 10. 13:02
 5/11 anonim ***** válasza:
AMDnél volt ilyen USB bug, adtak ki rá új biost és drivereket.
2022. jan. 10. 16:30
 6/11 A kérdező kommentje:
5. Amd van nekem is. Akkor lehet hogy windows csere utan nem is fog rendbe jonni, csak kifejezetten AMD hez kiadott driverekkel? Hol lehet ezeket beszerezni?
2022. jan. 10. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem kell Windowst cserélni. Biost kell frissíteni. Nem emlékszem már, talán az 500-as chipseteknél fordult elő, vagy a 400-asoknál. Lusta vagyok megkeresni.

Az alaplapod gyártójának oldalán megtalálod a legfrissebb biost.

2022. jan. 10. 19:15
 8/11 A kérdező kommentje:
De mindenkepp csereltetek windowst mert nem is tudja frissiteni magat se. Akkor megemlitem a szervizesnek hogy ezekkel az amd re kiadott biossal es driverekkel rakja fel a windowst.
2022. jan. 10. 19:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem Dell gép csinálja ezt, Intellel...
2022. jan. 10. 20:11
 10/11 A kérdező kommentje:
9 es neked mi oldotta meg?
2022. jan. 10. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!