Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miből tanuljak, mit tanuljak...

Miből tanuljak, mit tanuljak ha rendszergazda szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Pályát szeretnék váltani majd, Az a tervem hogy majd a jövőben rendszergazda tanfolyamra beiratkozom, de elötte szeretnék tanulni autodidakta módon. Jó szeretnék lenni a szakmában. Leszedtem az Informatikai alapismereteket 9-10. évfolyam részére, azt kezdtem el tanulgatni olvasgatni, de ezenkívűl mit tanuljak ami a rendszergazda szakirányhoz kell? van külön tananyag rendszergazdáknak?

Van egy ilyen könyv

[link]

Rendszergazda alapismeretek. Érdemes megvenni?

2022. jan. 9. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Ha "rendszergazda" szeretnél lenni, akkor semmiből. Menjél el egy közintézménybe, és ülj le egy sarokba windowst telepíteni, meg nyomtatókat beállítani.

Te szerintem devopsos akarsz lenni. Minden keresésedben amiben a rendszergazda kulcsszó szerepelt, cseréld le devopsra. Rendszerinformatika, docker, cloud providerek ismerete, git (magas szinten) és kismillió dolog.

2022. jan. 9. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Hálózatok, keress Cisco anyagokat, tanfolyamokat.

Ezen kívül mehet Linux, hardveres ismeretek bővítése, hálózatok összeállítása különböző oprendszerek esetén.

Erre sok az anyag viszonylag.

2022. jan. 9. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

"Antikvár könyv - Rendszergazda alapismeretek - 2003"

Ennél régebbi könyvet nem találtál?

2022. jan. 9. 10:57
 4/7 A kérdező kommentje:
2. Köszi! :) Utána nézek
2022. jan. 9. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
4. első vagyok, miért akarsz cisco anyagot tanulni? csak kérdezem. Mire számítasz?
2022. jan. 9. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5.CCNA 1-2 a hálózat alapjait képezik, és messze az egyik legjobb tananyag ami elég univerzális is.
2022. jan. 9. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
6 de minek? Ha 150 ezerért akarsz ülni egy önkormányzatnál "rendszergazdaként", akkor értem, de feltételezem a kérdező a jelenkori rendszerinformatikára kíváncsi. Igen, ez is annak a része, de relatív kis csapatok foglalkoznak cégen belül a hagyományos rendszergazda feladatokkal. És azok az emberek nem tegnap kezdték, és nem is 5 év tapasztalatuk van.
2022. jan. 9. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!