Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendszergazda szakmához...

Rendszergazda szakmához mennyire kell matek?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy rendszergazda tanfolyamot, az lenne a kérdésem hogy ehhez kell e matek tudás?

[link]

Csak mert nekem diszkalkuliát diagnosztizáltak gyerekkoromba, felmentést kaptam az osztályzat alól, így sok minden kimaradt, így nekem a matek nem igazán megy.

Na meg mik erre a tanfolyamra a bemeneti feltételek?

2022. jan. 1. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy a négy alapműveleteten túl bármi is lenne. De ha olyan szinten vagy, hogy nem tudod megszámolni a pénzt se (van ilyen ismerősöm), akkor inkább ne.
2022. jan. 1. 12:14
 2/7 Fsms ***** válasza:
100%
Nem szükséges.
2022. jan. 1. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire.
2022. jan. 1. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a tanfolyam leírását és elég ambíciózus.

"A rendszergazda tanfolyam elvégzése után mindent tudni fogsz a Szerverekről, a hálózatokról és az Internetről "

Mindezt 14 hét alatt... hát nekem van olyan IPés kollégám aki már 20 éve gyűri az IP hálózatokat és Istenkirálynak számít szakmai körökben, Cisco-s volt 10 évig, mindeféle certifikát tulajdonosa stb stb és saját elmondása szerint nem tud semmit :) ( ami nem igaz persze )

Nem kell hozzá matematika doktorátus, de bizonyos logikai tudás szükséges. Pl alhálózatok tervezésénél.

A kérdező saját bevallása szerint számolászavarral rendelkezik. Szerintem nem szerencsés reál irányba elhelyezkednia, humán területeken sokkal nagyobb sikereket érhet el, megpróbálni persze meg lehet - lehet, hogy nem lesz problémája.

2022. jan. 1. 12:55
 5/7 Dongaben ***** válasza:

Ma már szinte mindenki géppel számol.

Azt azért gondold át, hogy ezzel a tanfolyammal, ha elvégzed, csak annyit kapsz, amit le is írnak: "alapismeretek". Ezt könyvekből, vagy a NET-ről is elsajátíthatod. Elhelyezkedni, ezzel a tanfolyammal nem fogsz tudni sajnos. Ha Munkaügyi Központ 90%-os támogatásával csinálnád, még elmegy, de gondold át, mire adsz ki 200e Ft.-ot. Itt olyan tudna érdemben segíteni, aki már elvégzett egy ilyen tanfolyamot.

2022. jan. 1. 13:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem. oké, köszönöm a hasznos válaszokat! Mondjuk engem érdekelnek a számítógépes dolgok, fantáziálok hogy jó lenne ilyesmivel foglalkozni.. Meg úgy kitanulnék valami ilyesmit. Programozni is szívesen programoznék, csak arra tényleg születni kell, meg hát mondjuk elég nehéz, meg oda aztán tényleg kell a matek. Nemtudom milyen területek vannak még ami számítógéppel kapcsolatos? Van egy számítógép szerelő és karbantartói végzettségem, amit 2012-ben végeztem el. De sokra nem megyek vele sajnos, nincs ilyen munka az a vicc. Próbáltam tovább képezni magam, elektronikai műszerésznek tanultam, de félbe kellett szakítanom, mert oda is matek kellett, az meg nehézséget okozott nekem, nem csak egyszerű összeadás kivonás volt hanem ennél is bonyolultabb számitások. Ami nekem kimaradt a sulis éveimből.. Szóval nem tudom mihez is kezdetének. Most betanított munkát végzek, de úgy csinálnék mást
2022. jan. 1. 13:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Nos nekem ez furcsa, engem is érdekel, igaz nem ez a szakmám (építőipar). Az hogy érdekel magával hozta azt hogy itt balazzsal elbeszélgettem a manjaro installrol mit szívtam vele, Excelben vba macrokat kézzel írok és elég komplexeket, ma volt időm és izgatott a Google API-bol az ocr és csináltam egy csekk feltöltő megoldást , a postai csekkeket ocr-ezi Linux alatt majd az adatokat importalhato állományba teszi és a windowsos excel beolvassa és elrendezi úgy hogy nem kell hozzányúlni.

Nálam ez az érdekel kategória, nem az hogy ülök a tévé előtt és jajj de jó lenne informatikaval foglalkozni.

Na van benned spiritusz akkor állj neki otthon, találj ki feladatokat és oldd meg, ha érzed a bugit akkor jó a tanfolyam de önmagában kevés, semmit se er.

Remélem nem törtelek le, de ezt tartom reálisnak.

2022. jan. 1. 20:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!