Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy FM transmittert hány...

Egy FM transmittert hány mèterig km-ig lehet használni,hogy az NMHH mèg engedèlyezze?

Figyelt kérdés
Otthon a szobámba beüzemelték ès kíváncsiságból keresztelték.. 500 mèteres távolságon belül tudtam fogni FM sávon a moobilommal.

2021. dec. 31. 23:19
 1/9 A kérdező kommentje:
*kíváncsiságból teszteltem.
2021. dec. 31. 23:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Gondolom csak az adóteljesítményt korlátozzák, ezek pedig alatta vannak.
2022. jan. 1. 00:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Amelyik hatósugara 5m-nél tovább terjed az már engedély köteles. Mivel a többi rádió milliókat fizetett az államnak az adóengedélyért (esetleg még zavarod is őket) ezért kemény milliókra rúgó büntetésre számíthatsz ha elkapnak. Esetleg házkutatásra lefoglalásokra is.
2022. jan. 1. 00:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Tehát ha olyan erős a transmitterem,hogy a jó földrajzi helyzetnek köszönhetően kb 1 km-ig elszól nèha az nem gond?
2022. jan. 1. 00:40
 5/9 anonim ***** válasza:
de gond
2022. jan. 1. 00:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Okè,,de akkor elmondhatnám/elmondhatom,hogy èn mint laikus a transmitter hatótávolságával nem foglalkoztam.

Az,hogy erős a transmitter ès messzire elszól nem az èn hibám.

2022. jan. 1. 00:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Okè,,de akkor elmondhatnám/elmondhatom,hogy èn mint laikus nem tudtam hogy nem szabad az anyósom poharába ciánt önteni..? :)
2022. jan. 1. 01:18
 8/9 A kérdező kommentje:
😀😀😀😀😀
2022. jan. 1. 01:26
 9/9 Szirty ***** válasza:

Annyira korlátozzák ezeket, hogy használhatatlanok jószerével.

Egyszer vettem egy autós FM transmittert és 30 centiről vette a rádió de onnan is nagyon zajosan és bizonytalanul. A papírján valami 100nW teljesítmény volt feltüntetve...

"...esetleg még zavarod is őket"

Ez mondjuk azért érdekes.

Ha van egy kb 100m hatósugarú FM transmittered amit használni akarsz, akkor ezt csak úgy teheted meg ha olyan frekvenciára állítod ahol nincs földi sugárzás. Mivel ha egy adóra állítod rá, akkor nem tudod hallgatni a transmitter jelét, mivel a sokkal erősebb adó elnyomja. Tehát a földi sugárzás fogja zavarni a transmittert és nem fordítva.

Ebben az esetben viszont nem zavarják egymást...

Értelmetlen szabály...

2022. jan. 1. 09:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!