Külső HDD-re nem lehet telepíteni?
Sziasztok!
Első sorban ne nevessetek ki nem vagyok egy technikai zseni és sosem volt még szükségem külső HDD-re és kérlek az olyan válaszokkal is kíméljetek, hogy "minek vetted, ha nem értesz hozzá?". Előre is köszönöm.
Nemrégiben vásároltam egy középkategóriás laptopot csak nagyon kevés rajta a tárhely. Ezért vásároltam hozzá egy 500GBos külső HDD-t.
Valamiért semmit nem tudok rá telepíteni és így nem sok értelmet nyer az egész az én szemszögemből. A telepítésnél hibakódot ír ki, ha telepítés után rakom át a mappát akkor úgy érzékeli a gép, mintha az adott játék nem is lenne rajta a gépen és nem lenne telepítve.
Válaszokat előre is köszönöm.
További szépe estét mindenkinek!
Most javasolnám, hogy próbáld meg formázni a HDD-t, de...
"ha telepítés után rakom át a mappát akkor úgy érzékeli a gép, mintha az adott játék nem is lenne rajta a gépen és nem lenne telepítve"
Mit telepítesz és hova pontosan?
A telepítési mappát nem lehet csak úgy egyszerűen átmásolni egy másik külső vagy belső meghajtóra. Nem így működik a dolog.
Amúgy nem hiszem, hogy kicsi lenne a belső tároló kapacitása. Egy manapság már kicsinek számító 128GB meghajtó esetében is el kéne férnie a rendszer mellett még egy csomó programnak vagy játéknak. Valami más lesz ott a baj.
De ezt látatlanban nehéz megmondani biztosra. Kérj meg valakit aki ért hozzá, hogy nézze meg, vagy vidd el számítógép szervizbe.
"úgy érzékeli a gép, mintha az adott játék nem is lenne rajta a gépen"
Igaza van a gépnek, tényleg nincs rajta!
Külső meghajtóra csak portable szoftvereket lehet tenni és onnan futtatni.
A megoldás ha a gépben lévő háttértárat bővíted.
Belső tárhely lenne a célszerű, ha így akarod használni. Milyen típusú gép ez pontosan?
Szóval külső HDD adattárolásra használható elsősorban, mert egyszerűen nem megoldható, nem életszerű az, hogy ne húzódjon ki, ne legyen valami gond vele, főleg a csatlakozást tekintve. Kivéve ha mindig asztalon használod mozgatás nélkül, de akkor meg nem laptopot vettél volna... 😅
Amúgy nálad is van gond, mert amúgy minden gond nélkül használhatóak a külső meghajtóra telepített programok is (szoftveres oldalról), csak oda kell telepítened közvetlenül, és figyelned kell rá, hogy amikor csatlakoztatod a gépre a külső tárhelyet, akkor mindig ugyanazt a betűjelet kapja.
Az utólagos másolás körülményesebb minden esetben. Nem elég csak utólag átmásolni a dolgokat...rendes telepítés kell.
Én összességében hanyagolnám a témát. Beépített tárhelyet kéne szerezni még bele. Géptípustól függ, hogy mire van lehetőség.
Linkeld be a rendelt gépet!
"minden gond nélkül használhatóak a külső meghajtóra telepített programok is (szoftveres oldalról), csak oda kell telepítened közvetlenül, és figyelned kell rá, hogy amikor csatlakoztatod a gépre a külső tárhelyet, akkor mindig ugyanazt a betűjelet kapja.
Az utólagos másolás körülményesebb minden esetben. Nem elég csak utólag átmásolni a dolgokat...rendes telepítés kell."
Ugyanezt tudnám elmondani... filmek, telepítők, dokumentumok tárolására tökéletes, hogy ne foglalja a helyet pl. jelen esetben a laptopon. Telepíteni is lehet rá bármit.. programot, játékot még op.rendszert is, de én sem ajánlanám mert lassú lesz a betöltése nagyon, 1-2 játék lehet akadni fog a lassú olvasás miatt. Erre a meghajtó betűjelre tényleg oda kell figyelni telepítés után és közvetlen a külső meghajtóra kell telepítened az adott applikációt hogy működjön rendesen +ha játékot telepítesz rá, akkor ha van mentése a játéknak akkor azt mindig vinned kell magaddal. Ha ezek után neked ez így megfelelő, akkor használd egészséggel, viszont én is a belső tárhely bővítést ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!