Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért csinál a Canon fényképez...

Miért csinál a Canon fényképezőgépem óriási méretű MOV videó fájlokat? Miért lesz egy 5 perces videó 940 MB-os?

Figyelt kérdés
Van egy régi Canon fényképezőgépem, Power Shot SX20 IS, és az a problémám, hogy egy 5 perces MOV videófájl, amit csinál, 940 MB-os lesz. Ha átkonvertálom MP4-be akkor ugyenez a fájl 100 MB-os lesz, ami már sokkal jobb, de leromlik a képminőség. A kérdésem az, hogy miért lesznek ilyen hatalmas méretűek a fényképezővel készített videók, és hogyan tudnám megváltoztatni. A Canon gépen már átnéztem a beállításokat, de nem találtam semmi olyat, ahol ezt állítani lehetne.

#túl nagy videófájl #MOV fájl nagyon nagy #Canon gép videó
2021. dec. 27. 12:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Telepítettem, működik! Bár igaz, hogy a .NET legújabb változatával nem működött, aztán rákerestem, és több helyen írták, hogy melyiket kell telepíteni ahhoz, hogy a Handbrake működjön, és bevált. Még egyszer köszi mindenkinek! :)
2021. dec. 28. 20:17
 12/13 anonim ***** válasza:

A fényképezőgépek csak részben azért nem tömörítik nagyon a felvételeket, mert az elektronikájuk nem bírja valós időben rögzíteni is meg tömöríteni a felvételt.

Az is szempont, hogy a felvételt általában nem úgy tartják meg és használják az emberek, ahogy kijön a gépből, hanem általában csak nyersanyagként használják további szerkesztéshez. Ehhez pedig minél kisebb feldolgozottságú forrás videót érdemes használni. Minél kevésbé feldolgozott a nyersanyag, annál több lehetőség van minél jobb minőségben utómunkázni és a végeredmény így minél jobb minőségű lesz.

2021. dec. 29. 11:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 12-est is! :)Én nem szoktam a ezeket a videókat szerkeszteni, de értem, amit írtál. Köszi a választ!
2021. dec. 29. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!