Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi baj lehet a gépemmel? Most...

Mi baj lehet a gépemmel? Most hogy zárjam be?

Figyelt kérdés

Asztali gépen akartam netezni. Minden rendesen bejött,de a Cromot nem akarta indítani. Pedig amúgy van net, mert wifi működik és telefonon tudok netezni. A tálcán kattintgattam a cromra, de csak tekert mindig. Aztán az asztalon mentem rá, onnan sem akart bejönni. Erre kiirt egy kis ablakban üzenetet, olyasmit, hogy akarom-e bezárni a feladatot és mivel untam, rákattintottam . Erre minden eltünt az asztalrol, csak a háttérkép látható meg a kurzor. Így semmit nem tudok vele csinálni, még bezárni sem. Most mi a fenét csináljak vele?!

Próbáltam kikapcsolni magát a gépet, de nem kapcsol ki így. Ugyanúgy világít (a kapcsolo) meg hát minden változatlan

s.o.s

Mi lehet vele?

Tavaly volt olyan, hogy a szoba nagy melege miatt valami "ellazult" a gépben, de akkor nem ezt csinálta. Akkor egyáltalán nem adott be semmit kb.

Gondolom, most másabb nyűgje van.

2021. dec. 18. 20:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha annyira nem akar leallni, a tapkabelt is ki lehet am huzni velole...
2021. dec. 18. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Ctrl+Shift+Esc > eplorer.exe újraindítása/indítása
2021. dec. 18. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Feladatkezelőből indítsd újra a ablakkezelőt (explorer.exe).

CTRL+Shift+Esc után Fájl/új feladat futtatása ablakban beírod az explorer.exe sort, és "OK". Ugyanez előjön a Winkey+R kombinációval.

A gép pedig kényszerítve mindig kikapcsol, hosszan nyomod a bekapcsológombot. A következő bekapcsolással pedig elindul az asztal felületet is.

2021. dec. 18. 20:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja, melyik Windowsról van szó?
2021. dec. 18. 20:37
 5/11 A kérdező kommentje:

Windows 7

Igen, ez ősrégi, de nekem elég.

Na sikerült a kapcsológomb által kikapcsoli az egészet.

Régi szegény és lassú sokszor.

Lehetséges, hogy az a baja, hogy bekapcsolás után túl gyorsan akartam netezni és azért makacsolta meg magát?

Vagy azért mert megint árt neki a szobai nagy hőingadozás?

Napközben nem vagyok itthon és nagyon lehül, este meg fűtök mint az állat.

Télen van amugy is baj vele általában.

2021. dec. 18. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Az a program, ami nem válaszolt, és bezártad az OK-ra kattintva a Windows Intéző (explorer.exe) volt, és a leállítása miatt tűnt el minden.

Oprendszert csak azért kérdeztem, melyiket használod, mert kicsit más a Feladatkezelője a 7-nek, mint a 10-nek, ahol újra tudod indítani a Windows Intézőt (explorer.exe).

Windows 7-nél:

1. Ctrl+Shift+Esc (ezzel a billentyűkombinációval megnyitod a Feladatkezelőt)

2. Alkalmazások fület választod (fent baloldal)

3. Új feladat... (lent jobboldal)

4. a felugró ablakba beírod: explorer.exe és megnyomod az OK-t (újra használhatóvá válik a rendszer)

2021. dec. 19. 13:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Nos van lent a tálcán bal oldalon nlhány kis ikon sorban:

Zászló, egy monitor ábra, meg egy hangszóro jel ésvutána a dátum idő.

Nos régebbi fotón észrevettem, hogy most a kis "monitor" ikonon van egy kis kék kör és ez régebben nem volt ott. Ez mit jelenthet?

Valamint régebben egyböl bekapcsolás után bejött a vírusirtó meg a háttérvédő kép de most nem ugranak,fel nem jelennek meg, pedig mindig azzal kezdte.

Mi lehet az a kis kék kör a moitor ikonján?

2021. dec. 19. 15:28
 8/11 A kérdező kommentje:
És a modemen s kis "csillag" ikon villog. Bár lehet régebben is ezt csinálta lehet az így van jól
2021. dec. 19. 15:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Tehát itt a hálózati és megosztási központban lehet gond esetleg? De mi? A wifi működik, netem van telon.
2021. dec. 19. 15:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Mikor itt alul a tálcán erre a hálozati és megosztási ikonra rákattintok, akkor egy piros x jelenik meg rajta.
2021. dec. 19. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!