Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A érintős beléptetőkártyát...

A érintős beléptetőkártyát lehetne NFC-vel helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Új céghez kerültem, és mivel közvetítőn keresztül, nem kaptam beléptető "kulcstartót", így van hogy az ajtóban kell várjak még megérkezik valaki. Arra gondoltam hogy mivel csak a belépéshez szükséges a kis eszköz, mint a a Google pay-el a hitelkártyám, valami speciális alkalmazással ezt is lehetne működtetni, nem? Köszönöm a válaszokat
2021. dec. 15. 06:17
 1/3 anonim ***** válasza:

"Új céghez kerültem, és mivel közvetítőn keresztül, nem kaptam beléptető "kulcstartót", így van hogy az ajtóban kell várjak még megérkezik valaki."

Feltételezem próbaidősként nem kapsz még beléptető "kulcstartót". Majd ha letelik a próbaidőd és meg lesznek veled elégedve, kapsz. Várd ki türelmesen.

"Arra gondoltam hogy mivel csak a belépéshez szükséges a kis eszköz, mint a a Google pay-el a hitelkártyám, valami speciális alkalmazással ezt is lehetne működtetni, nem?"

Ezernyi féle/fajta beléptető rendszer van. Van NFC-s és RFID-s is. Előbbinél van esély a mobilon történő - külön eszköz használata nélkül történő - implementálásra, utóbbinál nincs.

Viszont biztonsági szempontból nem előnyös, ha a személyes telefonodon ilyesmit tárolsz - rossz esetben távolról hozzá lehet férni.

2021. dec. 15. 10:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Gondoltam megosztom a sztorit, hogy nem a NASA-hoz szeretnék bejutni illegálisan. Nem ez volt a kérdés, nem erre kértem választ. Az, pedig hogy várd ki, nem megoldás. 0 fok és az alatt, fél órát várakozni az ajtó elött "türelmesen" kellemetlen...

"Viszont biztonsági szempontból nem előnyös, ha a személyes telefonodon ilyesmit tárolsz"..

Igen, feltör Orbán és bejön dolgozni helyettünk haha.. biztos a hackerek egy faipari vállalkozásba akarnak betörni, pár raklapot ellopni XD

Ezen felül a "válaszod" sok mindent, csak éppen azt nem tartalmazta amire a kérdésem irányult.

2021. dec. 15. 12:26
 3/3 anonim ***** válasza:

#2: "hogy nem a NASA-hoz szeretnék bejutni illegálisan"

Lényegtelen. A cég biztonsági politikáját a vezetői - akiké a cég illetve az azzal járó felelősség is - határozzák meg.

"Nem ez volt a kérdés, nem erre kértem választ."

Kaptál az irányú választ is: "Ezernyi féle/fajta beléptető rendszer van. Van NFC-s és RFID-s is. Előbbinél van esély a mobilon történő - külön eszköz használata nélkül történő - implementálásra, utóbbinál nincs."

"Az, pedig hogy várd ki, nem megoldás. 0 fok és az alatt, fél órát várakozni az ajtó elött "türelmesen" kellemetlen..."

Pedig - kellemetlen vagy sem - ez lesz a megoldás. Amíg próbaidős vagy, addig - a cég szempontjából jogosan! - korlátozott hozzáférést kapsz. Ha majd látják, hogy megbízható vagy, kapsz belépőkártyát.

"biztos a hackerek egy faipari vállalkozásba akarnak betörni, pár raklapot ellopni"

Inkább információkat: neveket, címeket, telefonszámokat, számlaszámokat, egyéb vásárlási adatokat.

Ezekért az adatokért a cég adatvédelmi felelősséggel tartozik, ha ezek kompromittálódnak, akkor egyrészt a cég adatvédelmi bírságra számíthat, másrészt az érintett ügyfelek nagyon gyorsan elpártolnak a cégtől - ami bevételkieséssel, rosszabb esetben elbocsájtásokkal jár - a kártérítési perekről nem is beszélve.

Éppen ezért lényeges a biztonsági tudatosság (security awareness) - ezt nagyobb, IT-közeli vállalatoknál el is várják, oktatják is.

2021. dec. 15. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!