Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » M.2 SSD működik asztali...

M.2 SSD működik asztali számítógéppel? Ez a pci-e csatlakozó?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy leptopokben van M.2-es, de PC-nem is?

Vagy milyen SSD-t vegyek ami nem Sata?

Szeretnék gyorsabban mint a 4-500 Mb/ sec.

2021. dec. 14. 19:44
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Nem minden alaplapon van M2 csatlakozó. Jó lenne tudni milyen géped van, addig nem tudunk erre válaszolni :)
2021. dec. 14. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Újabb PCkben azért szokott lenni.
2021. dec. 14. 19:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Asus F2A55-M

M.2 cstlakozó úgy tudom nincs benne.

De olyan SSD van ami PCI-E csatlakozós?

Nem találtam ilyet.

2021. dec. 14. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Van PCI-E csatlakozós SSD is,illetve vannak PCI-E > m2 átalakító kártyák de hogy tud-e ezzel valamit kezdeni az FM2-es lap az jó kérdés.
2021. dec. 14. 21:07
 5/6 Alex Fly ***** válasza:

Az én FM2-es lapom tud mit kezdeni a PCIe-M.2 kártyába helyezett NVME SSD-vel.

Természetesen bootolni nem fog róla, de ha már felállt a -másik háttértáron levő- oprendszer, akkor teljesen ugyanúgy használható, mint bármely más meghajtó.

M.2 meghajtóknál nem túl elterjedt a SATA (inkább csak a régebbi, notebookban elterjedt mSATA SSD-k ilyenek), de ha ilyenhez hozzájutsz, azzal már a boot sem okoz gondot

2021. dec. 15. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmi szükséged gyorsabb SSD-re. Az SSD fő lényege a szinte 0 elérési idők. Innentől kezdve alig van 10-15% időeltérés átlagfelhasználásban egy 500 MB/s sata, és egy 5000 MB/s nvme SSD között (pl win boot, játék/programbetöltések) (nagy méretű fájlok írásánál már lehet gond egy DRAM nélküli SSD-vel, de ez professzionális felhasználásban jelenik meg inkább)

Abba az őskövületbe meg pláne semmi értelme az nvme-nek. Maradj szépen a sata SSD-nél 😉

2021. dec. 15. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!