Akik arra a bátor lépésre szánták el magukat, hogy 15.6 colos laptopjukat 17 colosra cserélték, mennyivel lett jobb az életük? Megérte?
Hát ugyan nem laptop, de kijelző:
én évekig készültem és edzettem, külön életvezetési tanácsadóhoz is jártam és pszichológushoz, hogy biztosan készen álljak egy ekkora lépésre és fel tudjam majd dolgozni a vele járó változást. de végül sikerült. SIKERÜLT! lecseréltem a 24"-os fullHD monitort egy 27-esre, ami 2,5K-s (tehát a felbontás is nagyobb). pár hétig nehezebben aludtam utána, de végül megszoktam, ma már teljesen természetesnek tűnik.
amúgy igen, a nagyobb kijelző (pláne ha a felbontás is magasabb) mindenképp megéri.
laptop esetében gondolom a 17-es is csak fullHD, de ettől nagyobbnak nincs is értelme ekkora méretben (kivéve a ppi növelés érdekében, mint pl macbook-nál az élesebb kép) de ha 100%-ös nagyításon használod, akkor valójában a laptop esetében 1920*1080 fölé menni nem praktikus. 14"-es laptopon közel olvashatatlan lesz a szöveg. (persze 125 vagy 150%-on más a szitu, a kép élesebb lesz, de hasznos helyet vesztessz)
Erre jelent megoldást ha minimum 15.6 vagy inkább 17-es laptoppal próbálkozol, mert ott 100%-on is olvasható minden, így több dolog fér el a képernyőn.
A kettő között igazából hordozhatóság szemponjából van különbség, egy ideig használtam 17-eset: cipelni kevésbé praktikus, mert pl a hátitáskámat le kellett cserélni hozzá (a legtöbb táska 14 és 16-oshoz van) tehát pont nem fért bele. Használat szempontjából jobban látható és ha külső monitorral -is- használod akkor kevésbé zavaró a ppi különbség.
Hogy megéri-e? Az csak tőled függ. Ha erre van igényed, vagy nem akarsz miniatűr karaktereket nézegetni, akkor igen érdemes. Ha inkább a kompakt méret számít és látod a 2mm-es betűket is a kijelzőn, akkor nem éri meg váltani.
Továbbá CSAK emiatt lecserélni egy laptopot pedig még kevésbé valószínű, hogy megtérül.
Ekkora laptophoz már bőrönd kell ha hurcolni akarod..
De akkor már olcsóbban kijön egy ITX gép 22" monitorral. Az is belefér ugyanabba a bőröndbe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!