Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség a videókártyák...

Mi a különbség a videókártyák között amik ugyanazok,csak más név van előttük? Pl Asus vagy Gainward

Figyelt kérdés

Nem értek ezekhez finoman mondva,6 éve ugyanaz a gépem van,összerakattam egy infóssal azt annyi,de már elég rossz állapotban van,akad,lefagy,kellene egy új. Iponon néztem kártyát és 1650-ből

van vagy 7 fajta, 120 és 220 ezer között,pl a 120-as Gainward,aztán a 200-asok meg Asus és Gigabyte,van amelyikben benne is van hogy "gaming",tehát akkor az a legjobb teljesítményű?

Így játékon belül pl mennyi fps különbség lehet a 120-as és a 220-as között?

Még egy side kérdés: Az igaz hogy az RX 580 jobb kártya mint ez? Ráadásul olcsóbb. Ha az is akkor nem lehet kapni

2021. nov. 22. 12:11
 1/7 Morzsi007 ***** válasza:
A fő processzor ugyanaz mindegyikben, a memóriák száma is. Órajel különbsègek lehetnek, de minimális, ami a játékban max 5-10%-ot jelenthet, de ez inkább Ti verziónál szokott megmutatkozni (ott kb 10-15% plusz FPS a simához képest), de ezek az iponon mind sima kártya, van egy Mini ITX, az kisebb méretben van. Vagyis vedd meg nyugodtan a legolcsóbbat, ha ez a modell a kiszemelt.
2021. nov. 22. 12:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Áhhá

Hát normál esetben a legolcsóbbat venném,viszont ez a 100 ezres különbség fura

De alapból kb ennyinek kéne lennie ennek a kártyának,mert elég középszerűnek tűnik,csak most ugye nagyon felment az áruk

2021. nov. 22. 12:39
 3/7 Elvilegszaki ***** válasza:

Magát a GPU chipet, ami az agya az egésznek az Nvidia gyártja. Ezeket a chipeket megvásárolják különböző cégek, ahogy le is írtad (asus, gigabyte, gainward stb...) és terveznek belőle egy videókártyát, azaz felrakják egy lapra, terveznek rá hűtést, memóriát, dizájnt stb... Esetleg megcsinálják hozzá a különböző vezérlő szoftvereket, ami a ledet, oc-t irányítja, de magát a drivert az nvidia adja. Ezeket a chipeket hívják 1650, 1660, 2060, 3080 stb... chipeknek, a generáció és kategória alapján.

Az eltérés ezek között lehet a nagyobb és gyorsabb memória, hatékonyabb hűtés, dizájn stb... de a valóságban csak pár fps van köztük, nem feltétlenül az a legjobb aminek a nevében benne van, hogy gaming.

Én személy szerint a gigabyte dolgokat javaslom, bár a 20-as szériás gpu-ik botrányosan sikerültek, azon kívül a legjobb szerintem. Youtubeon nagyon sok összehasonlító videót találsz videókártyákról élő adatokkal együtt.

2021. nov. 22. 12:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Jól felvilágosultam most,köszi ezeket

Amúgy vágom azokat a vidiket,azokból láttam,hogy ez a darab elég lenne,mert azok a tesztek nagyrészt 1080p-ben vannak nekem meg 1366x768-as monitor van még mindig szóval :D

2021. nov. 22. 13:00
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:

Mèg az is sok érte. Mielőtt indult az árak növekedése a GTX 1660 volt talán 80-90 000 Ft újonnan, azért az jobb, mint a kiszemelted. Akkor vettem a GTX1070-et 70 E Ft-ért használtan. Nekem FHD-ra elég, főleg, hogy nem vagyok gamer. :-)

Nem tudom mi okozza ezt a hatalmas különbséget, lehet nincs raktáron mind, csak régi árakat mutat az ipon.

2021. nov. 23. 14:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Ja..Már 3 éve is akartam egy új gépet,de nem volt pénzem,anyámékat meg hiába nyaggattam. Akkor kb 250-ből is ki lehetett rakni egy 1080p-re való gépet. Most meg a 1660 ami az alapja ennek kerül 300-ba...Használtat én félek venni.

Lehet hogy meghagyom a kártyát(a kis 960 még a Forza 4-et is elviszi :D) és csak procit cserélek,csak hát az a baj,hogy nem tudom mi a baja a gépnek,hogy naponta ötször lefagy,már annyira feleslegesnek érzem rákölteni,ha új proci akkor alaplap is kell,és ha nem ezek között van a hiba,akkor merevlemez is vagy táp,majdnem ott vagyok mint egy teljesen újnál

2021. nov. 24. 12:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja meg a másik,ott az iponnál olcsóbb a 1660 ti mint a sima,ez is wtf
2021. nov. 24. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!