Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » PC-re játékot hogy kell...

PC-re játékot hogy kell vásárolni?

Figyelt kérdés
A gyerekem a számítógépre egy játékot szeretne ajándékba (GTA V vagy Forza Horizon 5), viszont én úgy képzeltem el, hogy megveszem CD/DVD-be, ő beteszi a lejátszóba és kész. Igen, de nem így működik, valami kódokat árulnak. Valaki megmagyarázná nekem konyhanyelven, hogy is van ez? Kódot veszek és honnan lesz játék? Vagy ha le kell tölteni valahonnan akkor ott is fizetni kell? Nem értem.
2021. nov. 19. 08:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden játékos platformnak van egy saját számítógépes programja (kliense), amiből elindítható a játék. Ha online veszed a játékot akkor ebbe a programba bejelentkezett fiókhoz adja a játékot és úgy tölti le, ha pedig dobozos vagy harmadik fél kereskedő kulcsát veszed, akkor ugyanebbe a programba kell beírni a megvett kulcsot, az a fiókhoz adja a játékot és onnantól kezdve (szintén) ingyenes letölthető korlátlan alkalommal.

A digitális kulcsokat jóval gyakrabban le szokták árazni, így online vásárolva olcsóbbak, a dobozos kiadásokat csak az érdeklődés múlásával árazzák le, miközben ugyanaz a kód van a dobozban amit online megveszel, és majd letöltesz. A dobozos játék ellen szól az a dolog, hogy a mai játékok már nem férnek el a DVD-ken, így sokszor még több tíz gigányi tartalmat és frissítést tölt le utólag a netről a kliens. Szintén a dobozos játékok ellen szól, hogy a játék aktiváláshoz kötött, az aktiválás egyszeri, és onnantól kezdve a dobozban lévő lemezre soha nem lesz szükséged, mert az aktivált játékot a kliens már a netről fogja letölteni a következő alkalommal.

2021. nov. 19. 08:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Megveheted lemezen is, amelyiket úgy is kapni.

Amennyiben csak kód, pl a Forza eseteében a Microsoft áruházban megnyitod a forza 5 öt, ott beírod a kódot és letöltöd a játékot. Nem, nem kell mégegyszer fizetni.

2021. nov. 19. 08:32
 3/9 tuareg4 ***** válasza:
100%

Régen valóban így volt a legegyszerűbb. Elmentél és megvetted. Sajnos ez a mai játékoknál azért lenne bonyolultabb, mert egy játék lehet akár 80-100 gb is (vagy több) ami ugye legalább 20 db dvd lemezt tenne ki. Hát nem lenne egyszerű.

Ha a gyermeked játszik biztosan ért kicsit a számítógéphez. Kissé szájbarágósan leírom. Egy internetes "játékáruházban" létrehoz magának egy fiókot. Pl: Steamben. Egyik legjobb. Ez a fiók csak az övé és bármikor be tud jelentkezni ide. Itt nagyon sok játék van. Meg tud nézni a jatékról minden informaciót, képet, videót. Kiválasztja a neki megfelelőt és rányom a vásárlásra. Kb 5 perc az egész. Lényeg hogy a fizetéshez kell bankkártya vagy internet kártya. Amint megvan a vasárlás egyszerűen letölti a játékot a gépre (ez kicsit több idő) és kész is. Ha már nem akar játszani vele egyszerűen letörli a gépről. A játék ettől függetlenűl megmarad a regisztrált fiókjában így bármikor újra le tudja tölteni.

Manapság ez a legjobb megoldás.

2021. nov. 19. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:

játékfüggő*, hogy épp melyiket holkell aktiválni, ez szerintem leszokott írva lenni a dobozra vagy belül egy papírlapon

egyik ilyen népszerű bolt (stb., kicsit több mint egy sima bolt) az a Steam [link]

letölti a felhasználó ezt a klienst, regisztrál egy fiókot, majd vagy ezen keresztül veszi meg bankkártyával vagy beaktiválja a kulcsot: [link]

onnantól az a játék ahhoz a fiókhoz tartozik, ha elveszíted a fiókot, akkor vele együtt a játékot is

majd ezen a kliensen keresztül lehet letölteni, telepíteni és indítani a játékot

* egyes nagyobb (játék)fejlesztők megengedhetik maguknak, hogy saját boltot/platformot tartsanak fent a saját játékaiknak pl.: ubisoft, origin (EA)

2021. nov. 19. 09:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Pl. a GTA V játékot láttam negyed áron az egyik online áruházban, és a játék bemutató magyarázata végén írja, hogy küldik a kulcsot 24 órán belül az e-mailben. Akkor le kell töltsem a játékot a gépre ami ingyenesen megy és azzal a kulccsal amit küldenek kell regisztráljam valahogy és kész?
2021. nov. 19. 09:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Az e-mailben kapott kulcsot írod be abba a programba vagy weboldalra, amihez adják (pl. Steam, Social Club, talán Epic-es is van), és majd onnan tölthető le.

Viszont a feltűnően olcsó árakkal vigyázni kell, mert a kulcsokon régiókorlát is van. Azaz te az EU-ban csak EU-s vagy egész világra érvényes kulcsot aktiválhatsz be. Lehet negyed áron van egy orosz régiós vagy dél-ázsiai kulcs, csak éppen azt nem tudod felhasználni, nem engedi beaktiválni, így játszani sem tudsz.

Szintén kerülendőek a szürkepiaci kereskedők (pl. G2A, Eneba), mivel ott lopott kulcsokat és lopott bankkártyák adataival vett kulcsokat is árulnak, és ezek bevonja a kiadó. Azaz a kulcs érvénytelenítésével hiába fizettél a játékért, az eltűnik a könyvtárból és újra meg kell venni.

Erősen ajánlott csak hivatalos kereskedőtől megvenni. A 75%-os leárazás egy piactéren gyanúsan olcsó, vagy pedig régiókorlátos kód.

Itt például csak 25% a leárazás rajta, de ez egy hivatalos kereskedő:

[link]

2021. nov. 19. 09:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt írja CD key global és Games line.ro oldalon kaptam.Nem tudom eldönteni merjem bevállalni vagy sem.
2021. nov. 19. 13:51
 8/9 tuareg4 ***** válasza:
Szerintem ezeket akkor érdemes bevállalni ha otthon vagy a témában. Kezdőként vagy laikusként mindenképp az ismertebb oldalalat választanám. Lásd fentebb amiket írtak. Lehet drágább a játék, de tudsz reklamálni és van támogatás.
2021. nov. 19. 15:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.
2021. nov. 19. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!