3d nyomtató indulási kérdések ?
Sziasztok !
Egy ideje erősen gondolkodom hogy beszerzek egy 3d nyomtatót szórakoztatni magam . Még utána olvasási fázisba tartok teljesen semmi fogalmam az egészről . Mindenképpen szeretnék én modellezni mivel mindig is ki akartam próbálni ! Az első dolog milyen gépigénye van egy valamire való modellező proginak ? ( A gépem i3-1100f proci gtx 1060 Vidi kari és 16gb ram) . Annyit tudok hogy ezekhez viszonylag erősebb gép kell .
A másik hogy milyen első sorban használt nyomtatót ajánlotok ( azért használt mert ha kicsit is olcsóbban megúsznám jó lenne ha mégse jön be )
Amit első sorban szeretnék nyomtatni az kisebb sakk figurák fogaskerekek vezetők ilyenek ezekhez milyen gép kell ?
Láttam hogy ami kell ezekhez a gepekhez filament vagy micsoda elég drága 1kg is tizenezer forint . Ez mit ad ki ? Tudom hogy méret függő de mondjuk ezt most úgy kepzeljem el hogy egy 5 centis sakkfigurabol kinyomtat 5 darabot és elfogyott vagy kb mire szamitsak ?
Van e olyan oldal ahol minden össze van szedve az elejétől kezdőknek ? Tudom a Google a barátom kerestem is csak érdekel amikor ti kezdtétek volt olyan hely ami kifejezetten sokat segített ?
Előre is köszönöm szépen a segítséget !
1kg anyagból 1kg-nyi tárgyat tudsz kinyomtatni :) ha egy sakk figura 10 gramm akkor 100 db ot tudsz belőle megcsinálni. Az hogy mekkora és hány gramm egy sakk figura pedig csak tőled függ, hogy milyenre tervezed.
Ha van egy tömör tárgyad pl egy sakk bábú akkor annak a belseje lehet üreges ezért kevesebb anyagból megvan, de ha egy masszív teherbíró dolgot akarsz gyártani pl egy zsanért akkor annak a belsejét is 100% kitöltöd, így masszívabb lesz de több anyag megy bele ("ebben még van anyag" efektus :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!