Mire jó egy okosóra?
Igazából abszolút semmi olyanra, ami létszükség. Egy okostelefont nem tud pótolni, önmagában meg nagyon kevés olyan funkciója van aminek különösebb haszna lenne.
Aktivitásmérésre (vérnyomás, pulzus, lépésszám) vannak okoskarkötők is töredék áron, telefonálni meg üzeneteket olvasni és válaszolni rájuk, ha tudsz is egy-egy nagyon drága készüléken a telefontól távol, akkor is maximum kényszerből fogod csinálni (szerintem kb. soha).
A kártyás fizetés is mondjuk hasznos lehetne, de egy bankkártya sokkal kisebb helyet foglal, mint maga az óra... plusz alapból ki megy el várásolni telefon nélkül, amivel szintén lehet fizetni.
Ha tényleg úgy érzed, hogy csak ez hiányzik az életedből, akkor nyilván lehet venni, mert van amelyik szép (az óra valamennyire "ékszer" is), meg nyilván többet ad funkcionalitásban mint egy sima karóra. Viszont ha egy kicsit is úgy érzed, hogy van jobb helye az erre szánt pénznek, akkor inkább hanyagold.
"#5 Sajnos mai telefonok már szinte kivétel nélkül mind ilyenek."
Miért sajnos? Én még nem láttam olyan készüléket, amin ne lehetne ezt kikapcsolni.
"Én, ha valaha veszek, akkor azért tervezem, hogy ha olyan telefonom lesz, amin nincs értesítő-LED, akkor anélkül lássam, hogy van valami munkával kapcsolatos hívás/email, hogy a telefont be kelljen kapcsolni/nézegetni kellene."
Tehát ha jön mondjuk egy akár csak 3-4 soros emailed, akkor szerinted kényelmesebb egy olyan órán elolvasni, aminek a kijelzőjén pár szó fér el olvashatóan? Vagy kényelmesebb telefonálni egy órán? Vagy nem is akarsz telefonálni, csak látni akarod, hogy hívnak? Annak meg mi értelme, ha csörög/rezeg amúgy is a telefon, amitől túlságosan el sem távolodhatsz, hiszen akkor nem lesz meg a kapcsolat a két készülék között.
Nem kötözködésből kérdezem, én már sokszor átrágtam magamat ezen, én is gondoltam már erre, de arra jutottam, hogy minden szempontból macerásabb egy óra mini kijelzőjén szenvedni, mint egy átlagos okostelefonnal.
5-ös vagyok.
Összetett a dolog.
Nekem, csak arra kellene, hogy valami jelezze, hogy hívtak/üzenetet kaptam a lenémított telefonon, amíg mást csináltam és nem vettem eszre, De ehhez ne kelljen felébreszteni a telefont.
Erre lehet, hogy már régen kitalálták valami értesítőkütyüt, ami csak erre lenne jó. (Pl. egy 5 centis kerek gomb, amin RGB leddel lehet állítani az értesítések színét) Nem érdekelt a dolog annyira, hogy utánajárjak. Az előző telefonom 3 szint tudott megjeleníteni - különböző színekkel a különböző értesítések jelentek meg.
A Mostani már csak fehéren villog, ha volt valami...
Érted-e?
De nem macerásabb mindig a kezeden hordozni egy órát, amit ugyan úgy fel kell "ébreszteni" ha van valami, mint néha ránézni a telefonra és ha világít az értesítőled, akkor megnézni a kijelzőn, hogy mi volt? Még feloldani sem kell.
Sőt, most eszembe is jutott valami ami hasznos lehet: nézd meg, hogy a telefonodon van-e always on display funkció. Kb. mindegyik pár éves telefonban van már ilyen, akkor is ha olcsóbb kategóriás. Alvó módban is kiír a kijelzőre különböző információkat, minimális energiafogyasztással. Pl. idő, értesítések, hívások, stb.
"Miért sajnos? Én még nem láttam olyan készüléket, amin ne lehetne ezt kikapcsolni."
Arra gondoltam a sajnos alatt, hogy az értesítő LED-ek vannak kihalóban. OLED-nél még megvan rá a lehetőség hogy AOD-vel lássam rápillantással az értesítéseket, de anélkül már sehogy. Pedig én szerettem ezt, régi telefonomon RGB értesítő LED volt, aztán a következőn már csak fehér, aztán semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!