Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sajnos nagyon nem értek a...

Sajnos nagyon nem értek a gépekhez, és az asztali pc-m nem működik. Hová vihetném, mit csinálhatnék vele?

Figyelt kérdés

Ezt a gépet kaptam, nem is teljes sajnos, mert a családban sok az "ehhez IS értek" és hát nem működik már. Maximus extreme a gép. Tegnap este miközben használtam egyszer csak teljesen kifagyott, s nem tudtam vele mit kezdeni. Több mint 20 percig hagytam, hátha magához tér, de semmi, ugyan úgy maradt. A bekapcs gombot hosszan nyomva sem akart kikapcsolni, ezért lekapcsoltam az elosztót. Most meg hiába indítom el semmi. Fekete képernyő, de a gép maga világít a ventilátorrok pörögnek. De nincs az a tipikus hangja amikor bekapcsolom. Az az igazság, hogy nincs rá keretem, hogy új gépet vegyek, Én nem értek hozzá, s nem ismerek egy helyet sem ami megbízható lenne, és nem túl drága...

Azt tudom, hogy a ramokkal van egy kis gebasz alapból, de ennyi hibája kéne hogy legyen össz. És az a baj, hogy nincs egyéb lehetőségem mint gép, ezen kívül.

Illetve kérek szépen minden válaszadot, hogy próbálják egyszerűbben elmagyarázni, ha valamit esetleg csinálhatok a géppel, hogy jó legyen, mert mint mondtam sajnos nem értek a gépekhez.

2021. okt. 26. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet megmondani. Keresni kell egy ismerőst, aki tényleg ért hozzá, és egy tábla Milka csokiért cserébe megcsinálja.
2021. okt. 26. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
14%
Nem
2021. okt. 26. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg memóriacserére van szükség, de hogy pontosan milyen, függ az alaplaptól, illetve a processzortól. Szerintem szedd szét a gépet, és írd le, mi van rájuk írva, legalább az alaplapra. A Maximus Extreme egy drága alaplapsorozat, már ha ilyen van benne.
2021. okt. 26. 19:21
 4/5 CspCsj ***** válasza:

Ha több memóriamodul van a gépben, akkor egyesével próbálnám ki - általában csak egy szokott meghibásodni.

Elosztó lekapcs - csak egy memóriamodul maradjon a gépben > bekapcs.

Ha nem jó, akkor ugyanígy egy másik memóriát tenni bele.

https://www.youtube.com/watch?v=AY-Mf2hQW20

2021. okt. 26. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálam a memóriakártya hiánya okozott hasonló tüneteket, gondolom nálad meghalt.

4-es leírta a lényeget, működőképesekkel kellene cserélni, hátha utána jó lesz. Ha nem, akkor szervíz.

A mindenhez is értőkkel azért vigyázz, sok a komolytalan "szaki". Ha egy kicsit drágábban is, de olyan nyúl hozzá, aki érti, amit csinál, az már más.

2021. okt. 28. 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!