Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Elromlott a print screen...

Elromlott a print screen billentyűkombináció? (SHIFT+WIN+S)

Figyelt kérdés
Eddig (meg régebbi gépeken még mindig) tök jól működött ez a képkivágás funkció, hogy nem kell az egészet screenelni, de jött egy win frissítésem, és azóta nem működik. Mi tévő legyek? Vagy kivették ezt a funkciót?

#Windows #screenshot #print screen #képernyőkivágás #shift+win+s
2021. okt. 21. 12:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Tegyél fel egy Greenshot-ot és probléma megoldva.
2021. okt. 21. 13:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Win + PrtSc
2021. okt. 21. 14:05
 3/12 A kérdező kommentje:

A WIN+PrtSc sem működik! :(

a prtsc gomb magában igen, de ennyi :/

2021. okt. 21. 16:43
 4/12 anonim ***** válasza:

A Win + PrtSc szó nélkül elmenti a Képek→Képernyőképek mappába. Megnézted, hogy nincs-e ott?

"a prtsc gomb magában igen" Ez mint jelent? Mi történik, ha csak azt lenyomod?

2021. okt. 21. 17:05
 5/12 A kérdező kommentje:

:D úgylátszik mind a ketten nem ismerünk valami alapvetőt, már megérte felkelnünk. Köszi, nem tudtam, hogy oda menti, nézem. Hát nekem nincs ilyen mappám a képek közt, Mentett képek meg Filmtekercs van, amit már régebb sem tudtam sehogy kiiktatni a windowsból és nemtom mire jók, de oda nem mentette. Lehet, h van vhol máshol egy ilyen képrenyőképek mappa, de igazából ez sem orvosolja a problémám, mert:

A prtscrn gomb meg önmagában "másolja" a képernyőt és paintbe be tudod másolni CTRL+V-vel vagy messengerbe, bárhová, szvl mintha másolnál valamit.

Na és ez a SHIFT+WIN+S ugyan ezt csinálja, csak egy általad egérrel kijelölt területen, ami tök praktikus dolog, mert nem akarsz mindent elküldeni, és gyorsabb mint a prtscrnt bemásolni paintbe majd ott körülvágni ami kell neked és azt küldeni. És most ez a funkció vmiért nálam, ASUS ROG Zephyrus M GU502GV-ES004-en nem működik win10 alatt.

2021. okt. 21. 17:14
 6/12 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom, hogy az első válaszom miért lett lepontozva, de tényleg, ha felraksz egy Greenshot-ot, akkor PrintScreen-nel tudsz tetszőleges területet kifotózni és utána menteni, szerkeszteni vagy a legkülönfélébb rendszerekbe feltölteni.
2021. okt. 21. 18:45
 7/12 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem akarok semmit felrakni, és nem tudtam meg belőle, hogy mi a baja a gépemnek, vagy a windowsnak, ergo nem hasznos válasz, ahogy ez sem.

Köszönöm a fáradtságot, meg minden, értékelném, de nem tudom értékelni.

2021. okt. 21. 18:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Jó, hát akkor ennyit tudtam segíteni. Valami bekakkantott a hülye Windowsban (ez gyakori, mert Windows) és adok egy alternatívát, ami ezerszer kényelmesebb, mint a Windows beépített dolgai, de nem kell. Sajnálom.

Nem mellesleg: elég kevés olyan dolog van alapból a Windowsban, amit egy 3rd party tool ne tudna sokkal jobban/gyorsabban/könnyebben megcsinálni.

2021. okt. 22. 19:25
 9/12 A kérdező kommentje:
Ezt most nem fogom lepontozni, de igazából nem érdekel, vagyis köszi, mert biztos igaz, de nekem eddig semmi bajom nem volt a rendszerre. Grafikázok, vágok, gamelek, maga a windows miatt még nem ütköztem problémákba ezeken a tereken, szóval lövésem nincs mi az amit jobban kéne csinálnia bárminek.
2021. okt. 24. 19:16
 10/12 A kérdező kommentje:

Így talán érthető lesz, hogy mi a probléma:

https://www.youtube.com/watch?v=KQJPVZ7b3YU

ez volt eddig, a microsoft storeban írják, a metszet és vázlat app vélemnyei között, hogy eddig működött, mióta kijött a win 11 nem jó vmiért. Előtte képmetsző néven futott. Azt a startra kattintós kereséssel meg is találom, a gépház appok között csak a metszet és vázlat van. A képmetsző appban azt írják átköltözik ebbe a metszet és vázlatba. Ha az alján a kipróbálásra nyomsz, akkor a képmetszőből megnyílik a metszet és vázlat, és ott az újra kattintva működik, de hiába írja az is, a win+shift+s kombi nem működik. Szóval maga a képmetsző /mostmár metszet és vázlat app volt ez a shift+win+s kombinációs képmetszés.

Guglin ilyen 9 metódus hogy visszaállítsd ezt - egyik sem működik. Egyetlen megoldás eddig, ami nem teljesen jó, hiszen így a prtscreen gomb elveszti a teljes screenelési értékét gombnyomásra, hogy a gépházban beállítható a könnyűkezelésben, hogy maga a prtscreen töltse be ezt a funkciót és jöjjön rá elő a képmetszés (az app nem ugrik fel, csak abban a stílusban tudsz screenelni, nem csak egy "láthatatlan" screenelés). És akkor ugyan úgy a kurzorral kijelölt területet helyezi vágólapra.

2021. nov. 13. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!