Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van gyakorlati haszna a...

Van gyakorlati haszna a billentyűzet világításnak laptopnál, vagy csak dizájnosabb?

Figyelt kérdés
2021. okt. 15. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
van
2021. okt. 15. 18:45
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Sötétben jó dolog, nappal fölösleges. Télen, amikor a munkaidőm végén már sötét lesz, hó hogy van, most még nem használom rajta.
2021. okt. 15. 18:53
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem alapvetően sehol sincs. Egészségügyi szempontból az az ajánlott, hogy számítógépet bevilágított szobában használjunk. Kevésbé terheli a szemet, ha nem csak a monitor virít az ember pofájába, hanem van rendes világítás. Akkor viszont már a billentyűzet is látszik.

Másrészről viszonta laptop pont egy olyan eszköz, aminek a kijelzője sötétben is megvilágítja a billentyűzetet.

2021. okt. 15. 18:56
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

'Másrészről viszonta laptop pont egy olyan eszköz, aminek a kijelzője sötétben is megvilágítja a billentyűzetet.'

Csak nem annyira, hogy lásd is.

2021. okt. 15. 19:02
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Sötétben elég jó szolgálatot tesz.
2021. okt. 15. 19:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Kettes. A munkahelyeden nincs csillár, vagy világítás az irodában?
2021. okt. 15. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

"Csak nem annyira, hogy lásd is."

Erre csak három dolgot tudok mondani. "F", "J" és "5".

1-2 délután alatt meg lehet tanulni ugyanolyan gyorsan és pontosan 10 ujjal vakon gépelni, mint 2-6 ujjal a billentyűzetet bámulva. Aki számítógéppel dolgozik, annak ez alapkompetencia és amint megvan az izommemória, csak a fent említett 3 billentyűt kell megtalálni, amiken pedig minden billentyűzeten van egy kis pöcök erre a célra.

2021. okt. 15. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Én sem gondoltam volna hogy milyen hasznos, amíg "véletlenül" nem olyan laptopot vettem egyszer, amin volt világítás. Azóta az összes laptopomon van és már kizáró ok vásárlásnál, ha nincs (bár kb. mindegyik alsó középkategória fölötti laptop tudja alapból).

A laptopoknak az az előnye a hagyományos PC-kel szemben, hogy hordozhatóak. Ergo, megeshet olyan, hogy olyan helyen kell használnod, ahol nem tökéletes a világítás. Ilyenkor csak egy billentyűkombináció és bekapcsol a világítás és látsz mindent. Az összes általam használt modellnél állítható volt a fényerő 2-3 fokozatban, szóval nem fogja a szemedet "kiégetni" sem, ha nem akarod. Ez akkor is tagadhatatlanul hasznos, ha tudsz vakon gépelni.

Nem is értem, hogy miért idegenkedik bárki a világítástól. Igazából plusz költséggel nem jár (beleraknak pár ledet a billentyűzet alá, ez kb. pár tíz forintba ha kerül), ha meg nem akarod használni, akkor nem kapcsolod be. Sőt, mint említettem, a legtöbb valamirevaló modellben alapból van. A filléres sz..rokban néha nincs, de azokat megvenni sem érdemes.

A másik kötelező dolog laptop vásárlásnál az, hogy a kijelzője matt legyen, ne fényes, de ebbe már bele sem megyek.

2021. okt. 16. 01:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. okt. 16. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!