Villámcsapással hoztak nekem egy gépet javításra. Tudna vlk segíteni egy dologban?
Figyelt kérdés
Az alaplap néz ki satunak, de nem akarok cserét, csak ha muszáj. Ha áramot kap a cucc a power led villog és semmi más reakciót nem lehet belőle kihozni. Nincs esetleg vlm tippje vlkinek, hogyan lehetne megjavítani? A kondik rendben vannak.2010. szept. 2. 12:32
1/8 anonim válasza:
Hát, márpedig muszáj lesz. Házilag alaplapot javítani derék dolog.
2/8 A kérdező kommentje:
öcsém elektrós, már csak kitud cserélni benne vlmt, meg én is konyítok azért hozzá vlmennyit:D
2010. szept. 2. 12:41
3/8 anonim válasza:
Alaplap és táp csere (legalább). Ezt nem lehet megúszni.
4/8 anonim válasza:
Utolsó, a legtöbb ember akibe belecsap a villám túléli.
Esetleg a tápot kicserélted? Gondolom, ha javításokkal foglalkozol van otthon csere alkatrészed mindenből, így ki tudod szűrni, hogy tényleg az alaplap-e a hibás.... (ennyiből, hogy a led villog, de semmi más reakció, akár kontakthiba is lehetne valahol...)
Még a processzor is lehet a bűnös... :)
5/8 yuda válasza:
Ha volna egy hasonló kaliberű működő géped,abban egyenként kipróbálhatod mely alkatrészek működnek és melyek nem -egyébként ismerősömnél volt egy hardwer látható: forrasztás elengedte magát -azon házilag segített -azóta is működik.
6/8 A kérdező kommentje:
mint mondotam az alaplap a hibás, minden más tesztelve lett még a proci is;) Egyedül az alaplap totál nulla, csupán a villódzás. Viszont nem akarom, eldobni, ha megtudom menteni. Ennyi a történet, csak tippeket szerettem volna, hogy mi mehet tönkre az alaplapon ilyenkor, amit cserével lehetne javítani a kondikon kívül.
2010. szept. 2. 23:06
7/8 anonim válasza:
Kell bele másik alaplap, ennyi. Viharban nem kell bekapcsolni az asztali gépet, a konnektorból is ki kell húzni. Laptop akkuja se legyen csatlakoztatva. Mi a nagy viharok idején a villanyórát is lecsaptuk, mint kiderült, a legjobbkor, éppen előttünk csapott bele a villanyoszlopba a villám.
8/8 anonim válasza:
Szerezz be egy volt mérőt, és minden szálon ahol csak tudod mérd le, hogy működik-e. Ezzel kb. 1 hónapig nézegethetet a dolgokat, vagy csak 1-2 órát, ha szerencséd van. :D Jobbat nem tudok házi alaplap javitásra... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!