Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lesz valami baja a laptopnak,...

Lesz valami baja a laptopnak, ha ily módon hagyom éjszakára bekapcsolva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igazából az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a laptopot TV-nek használni éjszakára. Nincs TV-m és szeretnék úgy elaludni, hogy megy valami a háttérben. Gondoltam majd berakok egy filmet vagy akármit ilyen loop playre és akkor az megy reggelig. A gép be lenne dugva ill. asztalon (tehát sima felületen, ahol tud ventillálni) lenne, viszont gondolom a film miatt nem lesz a képernyővédő bekapcsolva. Ez baj? Illetve nem tudom, hogy ha sokéig érintetlen a gép, akkor bekapcsol-e akkor is vagy elsötétül a kép, ha közben film megy rajta, szerintetek?

Köszönöm előre is a segítséget.

2021. okt. 12. 01:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

energiagazdálkodási beállításokat nézd meg: ha vége lesz a filmnek, egy idő után az történik, ami ott be van állítva.

Egyébként (tudom más téma és a kérdés nem ez volt), de az ilyesfajta (képernyő által kiadott fények) éjszaka jelentős mértékben ronthatják a mély alvást és nem érezheted kipihentnek magad.

2021. okt. 12. 04:53
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

Nem tudom: hogy bírja azt, hogy akkuról jár és folyamatosan töltődik, régen ez nagyon megviselte az akkumulátorokat.

Esetleg ilyen gép esetén az akkunak is lehet baja, régen lehetett olvasni olyanokat, hogy őrizetlenül hagyott gép akkujával baj történt, de lehet ekkor a pontos modelleket is mindig lehetett tudni, de ez nem biztos.

2021. okt. 12. 04:56
 3/8 CspCsj ***** válasza:
100%

"Lesz valami baja a laptopnak, ha ily módon hagyom éjszakára bekapcsolva?"

Nem.

"Igazából az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a laptopot TV-nek használni éjszakára."

Igen.

"a film miatt nem lesz a képernyővédő bekapcsolva. Ez baj?"

Nem.

"Illetve nem tudom, hogy ha sokéig érintetlen a gép, akkor bekapcsol-e akkor is vagy elsötétül a kép, ha közben film megy rajta, szerintetek?"

Ha már néztél 2-3 órás filmet és nem kapcsolt ki, akkor szerintem azután sem fog.

"az ilyesfajta (képernyő által kiadott fények) éjszaka jelentős mértékben ronthatják a mély alvást és nem érezheted kipihentnek magad."

Igaz, - ilyenkor levenném minimálisra a fényerőt, illetve bekapcsolható a Windows (gondolom az van rajta) éjszakai fény funkciója is.

"akkuról jár és folyamatosan töltődik"

Az utóbbi 5-10 évben már nem találkoztam olyan laptoppal, ami folyamatosan töltődött. A legtöbb csak akkor töltődik, ha bizonyos százalék (~90) alá esik a töltöttség, - de egyre több modellnél beállítható akkukímélő mód, hogy még ritkábban töltődjön, ha konnektorról megy.

"őrizetlenül hagyott gép akkujával baj történt"

Ha ott vagy mellette, akkor is ugyanúgy megtörténik a baj az akkuval.

Egyébként akku problémákat túlmerülés és túltöltés okoz.

Ezért 5-10% töltöttség esetén automatikusan lekapcsolnak a laptopok, a töltést meg töltésvezérlő elektronika szabályozza.

2021. okt. 12. 06:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon jó tippeket adtatok.

Akkor lehet nem is teszem ismétlésre csak hagyom, hogy végigmenjen és kész, mert akkor ilyen alvó módba fog bekapcsolni (ami 2 óra utána kapcsol be, megnéztem). Amúgy sajna sosem sikerült még hosszú filmeket végigülni, szóval nem tudom, hogy mi történne.^^

Az akkura azt írja, hogy 98% elérhető és jelenleg nem töltődik, mert be van dugva, bár nem kivehető egyébként.

"Egyébként (tudom más téma és a kérdés nem ez volt), de az ilyesfajta (képernyő által kiadott fények) éjszaka jelentős mértékben ronthatják a mély alvást és nem érezheted kipihentnek magad."

Teljesen egyetértek, noha szerintem az én alvásomat már nem igen lehetne tovább rontani azt hiszem. Egyébként nem lételemem a TV vagy ilyesmi, de így szökőévben egyszer rám jön az az érzés, hogy nagyon tud zavarni a halálcsend, ami itt uralkodik néha.

2021. okt. 12. 19:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltál zenét hallgatni? Jómagam is éltem így hogy csak ha ég a lámpa vagy megy a TV tudok elaludni. Zenehallgatás telóról egyszerűbb és pl. a Deezernek van szundi funkciója is vagy sok médialejátszónak.
2021. okt. 13. 11:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Áh nem, az eszembe sem jutott, pedig a teló mindig ott van mellettem kb. Köszi az ötletet. Gondolom a szundifunkció itt is az, hogy kikapcsol a teló, hogy ne merüljön az akku?!
2021. okt. 13. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, megállítja a lejátszást a megadott idő után. Egyébként a VLC-vel le tudsz játszani filmet is, akár csak hangként elalvásidőzítővel!

Én egy bő évtizede váltottam telós zenehallgatásra és az akkori telókon még nem voltak ilyen spéci funkciók. Jobb esetben egy lejátszási listát lehet szerkeszteni.

2021. okt. 14. 00:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon jó és én meg nem is tudtam, hogy vannak ilyen appok. Mikor rákerestem, láttam van egy jó pár.....kicsit le vagyok maradva hehe. A kövi napokban tesztelem majd.^^
2021. okt. 15. 15:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!