Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Web scraping-el szerintetek...

Web scraping-el szerintetek lehet pénzt keresni? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Ma már láttam egy kérdezőt, aki azt írta, hogy árulna hardveraprón, na erre már én is gondoltam csak kicsit máshogy.

Rengeteget filóztam rajta, hogy megérné-e jófogásról/hardverapróról kigyűjteni árakat, azokat elemezni, majd venni vásárolni olcsóbban egy választott terméket és eladni drágábban, de ellenkező vagy éppen más weboldalon vagy akár facen hirdetve, attól függően, hogy hol éri meg jobban.

Nem hiszem, hogy ebből azért milliomos lesz valaki, de egy egyetemistának talán hozhat jó pénzt, na meg remek gyakorlat web scraping elni és adatokat elemezni. Egyébként nem hiszem, hogy jó fej dolog ilyet csinálni, de lényegében rengeteg olyan van, aki üzlet szerűen vesz meg tőled azonnal kp-ban pl használt telót piaci ár alatt, aztán adja tovább x haszonnal. Én is nyújthatnám kicsiben ezt a szolgáltatást, mert van némi tőkém, budapesten lakok és kocsim is van (bár messzire nem érné meg elmennem csak indokolt esetben).

Ti mit gondoltok erről? A technikai oldalát ismerem, viszont üzletileg nem tudom, hogy ez az egész hogyan működne és azt sem tudom, hogyan kellene adóznom ezután.

2021. okt. 10. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem biztos, hogy tudnád akkora tételben csinálni, hogy megérje. Én pár használt dolgot adtam csak el és már nehéz volt managelni a találkozókat a vevőkkel, rohanni minden második nap a postára feladni valamit.
2021. okt. 10. 20:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Milyen értékű használt dolgokat árultál? Gondoltam erre én is, hogy rémálom lenne, de ha nagyobb értékben árulsz (és ebből kifolyólag nagyob haszonnal), akkor elég lenne heti szinten pár eladást/vételt csinálni, meg ha netán mindent hirtelen felvásárolnának egyszerre tőled, mert mázlid van, akkor se szakadnál meg, hisz nem árulsz olyan sok mindent. Azonban ezt csak feltételezem, de van benne logika szerintem.

Amitől tartok és semmit nem tudok róla, az az adózás, nem igen értek hozzá.

2021. okt. 10. 21:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Anyám cégéből kiselejtezett PC alkatrészeket, plusz az én döglött gépemből még használható dolgokat. 6 db alaplap, 7 db processzor, 8 db asztali, 3 db laptop HDD, 5 db különböző típusú (DDR2, DDR3) RAM, 2 db multimédiás (játékra alkalmatlan) VGA. Egy kicsit áron alul adtam, mert minél előbb kellett a pénz (használt VGA-ra gyűjtöttem), vitték is mint a cukrot, pedig nem mai alkatrészek, úgyhogy tényleg kétnaponta jártam a postára, vagy vevővel találkozni.
2021. okt. 10. 22:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod és az infókat!
2021. okt. 10. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!