Mi ez a kódolt üzenet?
Ma 3 ilyen emailt is kaptam különböző email címről, névvel és üzenettel. Gondoltam biztos hexadecimálos vagy base64-es kódolás , de egyik-kel se jött ki normális "megoldás" ( utána még binárissal is próbáltam de semmi).
Itt az üzi:
6B 2161 KXTG3I 6200 KQOR4F 752 OELJ3G 4738 UEVJ5Z 8684 HKSE8A 257
TBQS6Z 874 PZQJ7D 65717 UPSI
6R 0062 FNGJ7E 728 EGAC2F 6781 LPAW5T 52553 BHVZ
Ehhez persze pluszba egy htm fájl is dukált " a friend is waiting for you ij 0. htm névvel
(Hexadecimális nyilván nem lehet, mert akkor csak A-tól F-ig lennének benne betűk. Base64-et sem valószínűsítenék, mert akkor kellenének bele kis- és nagybetűk is, annak meg nüansznyi az esélye, hogy valami encode-olva pont olyan kódot ad ki, amiben csak nagybetűk vannak.)
Erősen valószínű, hogy ezek random karakterek, amik arra szolgálnak, hogy a levelek ne legyenek túl egyformák, egy sima mintaillesztéssel nehézkesen legyenek SPAM-ként felismerhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!