A manjaro linux gnome verziójával milyen tapasztalataiok vannaj?
Mennyire stabil?
Programok letölthetőek központi tárolóból?
Milyen előnyei, hátrányai vannak pl. linux minthez képest?
Mennyire gördülékeny a rendszer(animácók, megnyitási idő stb.).
"Mennyire stabil?"
Atomstabil.
"Programok letölthetőek központi tárolóból?"
Persze. A gyári csomagkezelője támogatja az Arch, az AUR, a Flatpak és a Snap csomagokat is.
"Milyen előnyei, hátrányai vannak pl. linux minthez képest?"
Előny, hogy frissebbek a programok, és gyorsabb a rendszer. Hátrány, hogy kevesebb bináris csomag van a tárolókban, van amit forrásból kell fordítani (az AUR nagy része ilyen), illetve hogy nincs mögötte akkora közösség, így nehezebben találsz kifejezetten Manjarohoz való megoldásokat. Persze, a legtöbb általános Linuxos megoldás jó ehhez is.
"Mennyire gördülékeny a rendszer(animácók, megnyitási idő stb.)."
Abszolút! Ilyenekbe az Arch alapú disztrók szerintem sokkal jobban teljesítenek a Debian/Ubuntu alapúakhoz képest.
A manjaro bőven a top 5 legjobb és legstabilabb disztrók között van minden felületével.
Igen, elérhető minden, ami az ubuntura is, plusz ott az AUR is, amit pamacban is bekapcsolhatsz, meg a flatpaket is meg a snap-ot is. Ezzel a 3-al már jóval több csomag érhető el, mint bármelyik Debian alapú disztronál.
Az előnyei, hogy több csomag érhető el rá, illetve tapasztalataim szerint jobb a hardverfelismerésben is, mint a mint vagy az ubuntu. Hátrányt még nem tapasztaltam. Rengeteg disztrót próbáltam már (kb. 50-et) és használtam is őket huzamosabb ideig, de mindig visszamenekültem a manjarora, mert vagy instabilak voltak, vagy nem mindig látták a hardverem.
Elég gördülékeny egy Xfce, Lxde vagy bármilyen más lightweight felülettel. A KDE-hez egy kicsit jobb gép nem ártana, mint minden más disztrónál, ez a legerőforrás igányesebb manjaro esetében is, de egyébként a többi disztróhoz képest a manjaro felületei kevesebbet esznek.
Próbáld ki mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!