Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mivel jobb az ssd a sima...

Mivel jobb az ssd a sima hdd-hez képest?

Figyelt kérdés

Mi az előnye? Annyi hogy gyorsabban tölti be a rendszert meg gyorsabban nyitja meg a programokat és csöndesebb? Mindenki mondja hogy ssdt vegyél mert az jobb..

Na most én jövőhónapban építeni akarok egy új gépet, és nekem valamiért jobban fekszik a sima hdd, nézegettem neten a kínálatot, ki is néztem egy 3 terrásat, azt úgy szeretném majd hogy 2 partíciót létrehozni, megfelezni a 3 terrát, az egyiken lenne a rendszer, a másikon pedig a dolgaim. Nekem ez így jobban tetszik. Azért is mert az ssd kisebb tárhelyű, vagyis ha nagyot szeretnék az drágább. Na meg ugye a mai játékok is rengeteg gigát foglalnak, hamar betelne az ssd, így szerintem ilyen szempontból tárhelyileg ha ezt nézzük szerintem inkább a sima hdd érné meg. És nem 1-2 játék lenne fel telepítve, hanem több.

Amúgy meg az hogy lassabb a sima hdd lassabban tölti be a rendszert, arra csak annyit tudok mondani hogy van időm és türelmem kivárni nem sietek sehova. Eddigi gépeimbe is sima hdd volt, meg voltam/vagyok vele elégedve.

2021. szept. 27. 13:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nincs miről beszelni
2021. szept. 27. 13:11
 2/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Nem a kettő közül kell dönteni, hanem mindkettőt venni!

Mert mindegyiknek megvan az előnye és hátránya.

SSD --> Operációs rendszer, gyakran használt kisebb vagy közepes méretű programok

HDD --> Minden egyéb, adatok, több tucat GB -os játékok, stb..

2021. szept. 27. 13:13
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Amúgy leginkább akkor érzed hiányát az SSD -nek mikor nincs.

Életem első SSD -je megadta magát, én voltam a hibás, zárlatot csináltam neki. Hála égnek gariba ennek ellenére is cserélték.

Míg a gariztatás zajlott kénytelen voltam a másodlagos vinyóra rendszert rakni. Első indítás: mondom mi a f...@..sz??! Ez komoly? Rá se ismertem a gépemre, olyan tetű lett.

2021. szept. 27. 13:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Win 10, Ugyarról konfigról HDD-ről majdnem egy perc alatt állt fel, míg SDD-ről épp 10 másodperc fölött... Én ennyi különbséget tapasztaltam, de ha türelmes vagy akkor tényleg te dolgod.
2021. szept. 27. 13:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rendszerhez legalább "kötelezően javasolt" egy SSD. Eléggé látszik egy rendszer reszponzibilitásán, Windows 10-en meg pláne. Amúgy 10-20 ezerért már kapsz 250-500 GB NVME SSD-t, bőven megéri az árát, de 1 TB is 30 körül van. Még az is elég lehet játékoktól és (esport stb., mai játékok más tészták) és internettől függően (mivel akkor nem kell annyi játékot tárolni, csak amikkel aktívan játszasz, ha gondolod letöltesz egyet).
2021. szept. 27. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is csak a napokban vettem SSD-t, addig azt mondogattam hogy minek, nem spórolok sokat az idővel. Viszont azt vettem eszre, hogy nemcsak a windows tolt be gyorsabban, hanem a bongeszo is gyorsabban reagal. Most már tuti nem tenném a windowst hard diskre ezentúl. Még a sata 3-as SSD is jóval gyorsabb és megkíméled magad az apró várakozásoktól ( a PCI-E 4-es SSD még ennél is jóval gyorsabb ).
2021. szept. 28. 10:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát na jólvan, majd meglátom.. Elgondolkodom rajta. Viszont amit kinéztem gépház és tetszik, abba nincs ssd hely.
2021. szept. 28. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Miert, létezik olyan hogy SSD hely ?
2021. szept. 28. 12:57
 9/9 P.O.C. ***** válasza:

Valamit csúnyán benéztél kérdező. Vagy a webshop adta meg hanyagul az adott ház specifikációit. Inkább a gyártói holnap adatlapját nézd. Nem árulnak olyat, amibe nincs SSD hely. Ha mégis, az valami 10 éve beragadt raktárkészlet lehet. Vagy a ház nem új.

Azon kívül lehet m.2 SSD -t is venni, annak nem kell külön hely a házban. És ha NVMe az még gyorsabb is mint a SATA SSD.

Egyébként ha mégse lenne hely, a beépítő keret is van 300 Ft körül.

2021. szept. 28. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!