Hogyan lehetne megoldani Windows 10 alatt? (Másolás)
Biztonsági mentést szeretnék készíteni, amelyet gyakran frissítek. A HDD-ről átmásoltam minden adatot egy Pendrive-ra.
Azt szeretném, hogyha mondjuk két nap múlva szeretném frissíteni a Pendrive-on lévő biztonsági mentést, átmásolja az új fájlokat és felülírja a módosított fájlokat, de csak azokat.
Azaz ne kelljen mindig minden egyes fájlt, adatot átmásolni a pendrive-ra, hanem ha épp letöltöttem egy filmet és módosítottam két dokumentumot, csak a filmet másolja át és csak azt a két dokumentumot írja felül. Hogyan lehetne megoldani?
Ez automatikusan így működik. Mindaddig amíg a mappastruktúra és fájlnév ugyanaz, akkor rá fog kérdezni a rendszer, hogy különbséget talált (fájlméret, dátum stb), és melyiket tartsa meg. Kiválasztod, hogy a másolás forrását tartsa meg, ezzel felülírja a régit.
Az összes többi fájl amiben nincs változás, rá fog kérdezni, hogy már a célhelyen ezek ott vannak, felül akarod-e írni őket. Azt választod hogy nem, így ezeket kihagyja.
növekményes biztonsági mentés a kifejezés, amit keresel...
Egy leírás a sok közül [link]
"Biztonsági mentést szeretnék készíteni ... egy Pendrive-ra."
Na ezt gyorsan felejtsd el. A Pendrive nem alkalmas e feladatra.
Fejlülírásnál "a régebbiek felülírása"
Total Commander tudom ilyet.
Ilyenkor az utolsó módosítás időpontját is összehasonlítja, és a régebbi változatot felülírja az újjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!