Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit kell nézni ha ramot...

Mit kell nézni ha ramot akarok venni az alaplapba?

Figyelt kérdés

Még nem rendeltem így netről, viszont majd kell ram. Az lenne a kérdésem mit kell nézni hogy passzoljon az alaplapba? Az alaplaphoz annyi van írva hogy Memória típusa DDR4.

Akkor keressek így hogy DDR4 ram? Viszont van egy másik szám is a ramnál írva az pedig az hogy 3200MHz. Vagy 3600mhz, vagy 3000 MHz. Ez pontosan mit jelent? Ezt is figyelembe kell venni? Meg van adva az alaplapnál hogy hány MHz mehet bele?

2021. szept. 19. 15:48
 1/4 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Ha az alaplapod típusára rákeresel a gyártó oldalán, akkor leírja pontosan, hogy milyennel kompatibilis. De az már megvan, hogy DDR4.

Az a kérdés, hogy a meglévő RAM mellé akarsz egy másikat vagy azt cseréled 1 vagy 2 újra.

Ha az előbbi, akkor érdemes ugyanolyat MHz-est venni, ha az utóbbi, akkor nézd meg, hogy mennyi a max., amit támogat és olyat vegyél. Vagy amire pénzed van. :D

Ha mondjuk max. 3000-eset támogat az alaplap és 3600-asat teszel bele, akkor annyi, hogy 3000-en fog működni és feleslegesen vettél jobbat.

2021. szept. 19. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazából egy új pct akarok összerakni már az alaplapot is kinéztem, és számolgattam hogy mi minden kell.. úgy gondoltam előszőr hogy 2x8 gb ddr4 3200mhz ramot bele venni, csak hát elég drága ahogy néztem ahogy együtt adják a 2 modult, nem biztos hogy futná rá.. Így egyelőre lehet kezdetnek csak egy 8 gb ramot veszek bele. Aztán majd ha lesz még pénzem veszek bele még egy 8ast.
2021. szept. 19. 16:26
 3/4 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%
Akkor olyat válassz, ami népszerű típus, hogy később tudj venni ugyanolyat. Persze nem feltétel, de gondolom azok tudnak legjobban együtt működni.
2021. szept. 19. 16:32
 4/4 CspCsj ***** válasza:
100%
Processzor és alaplap kiválasztása után keresnék memóriát, - majd az azok által kezelt leggyorsabbat venném. (vagy amit még hajlandó vagyok kifizetni)
2021. szept. 19. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!