Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik külső adathordozó jobb?

Melyik külső adathordozó jobb?

Figyelt kérdés

Láttam olyat is,ami USB3 csatlakozós és olyat is,ami SataIII csatlakozós. Mi a különbség a 2 változat között? A számítógéphez melyik csatlakoztatható?

Láttam a cache között is különbséget(64MB,128MB,256MB). Mi az a cache és ezek a különbségek mit jelentenek,melyik a jobb,a nagyobb vagy a kisebb méret?

2021. szept. 18. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:
USB3 minden mai gépen van, sőt amelyiken nincs, azon van USB2, amire ugyanúgy csatlakoztatható az USB3-as adathordozó, csak nem használja ki a maxumális sebességet, de tökéletesen működik. SATAIII csatlakozó nem minden gépen van, laptopokon jellemzően nincs.
2021. szept. 18. 12:21
 2/9 A kérdező kommentje:

Akkor USB 3 csatlakozósat kell venni,köszönöm. És a cache méret a nagy vagy kicsi a jobb?

Meg még az lenne a kérdés,hogy ha felkerülnek az adathordozóra a fájlok,lehet olyan valóban hogy ha nem törlöm,mégis eltűnik? Ha lehet ilyen,ez mikor vagy mitől fordulhat elő?

2021. szept. 18. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a cache méret nem számít, nem veszed észre a különbséget. Minden megtörténhet, de az eltűnéshez fizikai, mágneses, vagy emberi beavatkozás kell. Persze 200 év múlva már lehet, hogy mindenképp eltűnik.
2021. szept. 18. 12:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ha nem törlöm a fájlokat,és vigyázok is az adathordozóra,szinte esélytelen hogy eltűnjenek a fájlok.
2021. szept. 18. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel igen, de nem véletlenül kell a fontos állományokat több példányban, több helyen tárolni.
2021. szept. 18. 12:35
 6/9 A kérdező kommentje:
2 TB adatot úgy tudom több példányban,több helyen tárolni,ha 2 adathordozóra lenne feltéve?
2021. szept. 18. 12:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha mind nagyon fontos, akkor egyértelműen igen, vagy felhőtárhelyen. Mindegy, annyi a lényeg, ha csak egy helyen van és azzal történik valami, akkor van elvesznek, vagy nagyon drága lesz visszanyerni őket.
2021. szept. 18. 12:40
 8/9 A kérdező kommentje:
A felhőtárhelyen mit értesz? Azt,ha létrehozok egy mappát ezeknek a fájloknak a számítógépen?
2021. szept. 18. 12:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem, google drive és hasonlók.
2021. szept. 18. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!